Pátek, 29. března 2024

Pozvánka na seminář SEA POH Prahy

Veřejné projednání je určeno především pro zástupce úřadů městských částí a ostatní orgány veřejné správy, dále pro akademické instituce, nevládní organizace, zástupce podnikatelské sféry a další zainteresovanou veřejnost.
Pozvánka na seminář SEA POH Prahy

Regionální environmentální centrum Česká republika
Centrum pro komunitní práci střední Čechy
a Magistrát hlavního města Prahy

si Vás dovolují pozvat na

ÚVODNÍ VEŘEJNÝ SEMINÁŘ K POSOUZENÍ VLIVŮ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ HL. M. PRAHY NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA POH PRAHA)

který se uskuteční ve středu 13. října 2004 od 16.30,

v budově Magistrátu hl. města Prahy, Mariánské nám. 2, Praha 1, velká zasedací místnost.

Veřejné projednání je určeno především pro zástupce úřadů městských částí a ostatní orgány veřejné správy, dále pro akademické instituce, nevládní organizace, zástupce podnikatelské sféry a další zainteresovanou veřejnost.

Plán odpadového hospodářství hl. m. Prahy je zpracováván pro období 10ti let, tj. 2005 – 2014. Jeho předkladatelem je Magistrát hl. m. Prahy, odbor infrastruktury města, příslušným úřadem pro posuzování je Ministerstvo životního prostředí, odbor posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC. POH Praha zpracovává pro hl. m. Praha společnost Dekont Umwelltechnik, spol. s. r. o. 
Posouzení vlivů Plánu odpadového hospodářství hl. m. Prahy (SEA POH Praha) probíhá podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zák. č. 93/2004 Sb. Hlavním cílem SEA POH Praha je vyhodnocení POH Praha z hlediska životního prostředí a určení podmínek realizace POH Praha v souladu s požadavky ochrany životního prostředí.
Účelem úvodního veřejného semináře je seznámení s obsahem pracovní verze POH Praha, s postupem, harmonogramem a očekávanými výstupy SEA POH Praha. Účastníci veřejného semináře budou mít možnost zde vznést své připomínky a návrhy k obsahu POH Praha a k navrženému postupu a metodice SEA POH Praha.
Všechny relevantní dokumenty (včetně pracovní verze POH Praha) spojené se SEA POH Praha jsou průběžně zveřejňovány na webových stránkách www.reccr.cz/sea.html.

Ministerstvo životního prostředí dle požadavků zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění pozdějších předpisů, zveřejňuje jednotlivé dokumenty v průběhu procesu SEA POH Praha v Informačním systému SEA na adrese www.ceu.cz/EIA/SEA.

Program úvodního veřejného semináře
Čas Téma Přednášející
16.30 – 16.35 · Zahájení  § Moderátor
16.35 – 16.45 · Úvodní slovo  § Zástupce MHMP
16.45 – 17.05 · Představení POH Praha § Zástupce zpracovatele POH Praha
17.05 – 17.25 · Informace o SEA POH Praha § Zástupce SEA posuzovatele
17.25 – 17.55 · Diskuse  § Moderovaná diskuse
17. 55 – 18.00 · Závěr veřejného projednání § Moderátor

Pro podrobnější informace o průběhu zpracovávání SEA POH Praha se obracejte na kontaktní osoby Mgr. Martina Smutného, REC ČR (tel.: 724 110 779, martin.smutny@reccr.cz) nebo Ing. Janu Svobodovou (tel.: 777 793 731, jana.svobodova@cpkp.cz). Na tyto emailové adresy můžete poslat své připomínky a návrhy a také potvrdit svou účast na úvodním veřejném semináři.

S pozdravem

Mgr. Martin Smutný
hlavní koordinátor týmu zpracovatelů
SEA POH Praha
 
REC ČR
Senovážná 2, 110 00  Praha 1
tel. / fax: 420 – 224 222 843
www.reccr.cz

CpKP střední Čechy
Na Václavce 46, 150 00, Praha 5
tel./fax: 420 –  251 560 776
www.cpkp.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů