Čtvrtek, 28. března 2024

Zpracovaný kovový odpad míří do hutí

Zpracovaný kovový odpad míří do hutí
V okruhu zhruba sta kilometrů od sídla své firmy běžně spolupracuje a obchoduje s podniky a sběrnami kovového odpadu společnost Unionsteel ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku. Je specialistou na sběr, svoz a zpracování železných a neželezných odpadů, které po úpravě dodává pro další využití hutím. Zpracovaných a vsázky schopných odpadů produkuje ročně 25 až 30 tisíc tun.
"Kromě odvozu, k němuž používáme vlastní speciální techniku, nabízíme našim klientům rovněž likvidaci vyřazených technologických zařízení. S naší pomocí se tedy každý zájemce může nejen zbavit nežádoucího odpadu a vyčistit areál své firmy, ale také zlikvidovat zařízení, které je zastaralé nebo už není potřeba," říká jednatel společnosti Petr Kozelský. Mezi významné zákazníky v oblasti likvidace technologických celků patří například Cihelna Havřice u Uherského Brodu. Společnost Unionsteel se dále podílela na demolici technologických zařízení Dolu Odra, průběžně spolupracuje na odstraňování vysloužilých prvků v areálu Vítkovických železáren a v dalších lokalitách, postižených ekologickou zátěží. "Představuje to spoustu práce, při níž nejen uklízíme a účastníme se tak ekologických procesů, ale zároveň uvolňujeme místo novým technologiím a modernizaci průmyslových podniků," dodává Kozelský.
Společnost Unionsteel má k bezplatnému pronájmu připraven dostatečný počet kontejnerů a disponuje vlastními speciálními nákladními vozidly s hydraulickou rukou a kontejnerovým systémem. Mezi jejími zákazníky jsou firmy až z Olomouce, Valašského Meziříčí, samozřejmě z Třince a Ostravy. Kromě toho realizuje rovněž výkup železného šrotu od občanů. Samozřejmostí je vysoká profesionalita práce a investice do techniky, bez níž se moderní forma podobného zaměření dnes již neobejde.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů