Úterý, 16. dubna 2024

Sběrný dvůr otevřela soukromá společnost

Sběrný dvůr otevřela soukromá společnost
Mariánské Lázně - Kvůli pohodlí obyvatel města a s cílem zabránit tvorbě dalších černých skládek chce mariánskolázeňská radnice zřídit městský sběrný dvůr na odpadky. Občané města by zde mohli zdarma odkládat nebezpečný a nadměrný odpad. Soukromá společnost už ale sběrný dvůr zřídila.
"Na svém posledním jednání rada města neodsouhlasila firmu, která bude sběrný dvůr provozovat," informoval nás včera mariánskolázeňský místostarosta Zdeněk Král.
"Společnost ASP už totiž sama začala s provozem potřebného zařízení na sběr odpadu. Připadalo nám proto v současné době nefér otevřít ve městě další. Počkáme a po půl roce vyhodnotíme, jaká je situace s likvidací odpadů a černými skládkami ve městě. Podle výsledku pak rozhodneme o dalším postupu," zdůvodnil rozhodnutí rady.
Sběrný dvůr, který je v Mariánských Lázních k dispozici, patří soukromé společnosti.
"Jedná se o její iniciativu, která má příznivý dopad na čistotu města," řekl nám Miroslav Trégler pověřený vedením odboru životního prostředí a komunálních služeb Městského úřadu v Mariánských Lázních.
Všichni občané města, podnikatelé i obyvatelé okolních obcí tak mohou odpadky v soukromém sběrném dvoře odkládat.
Teprve pokud by se tento způsob likvidace nebezpečných nebo nadměrných odpadů neosvědčil, a černé skládky by se zase začaly v katastru města rozšiřovat, zřídila by mariánskolázeňská radnice vlastní sběrný dvůr, který by dotovala z rozpočtu.
Po jeho uvedení do provozu by pak zanikla dosavadní praxe, kdy svoz nebezpečných a nadměrných odpadů zajišťuje město pomocí velkoobjemových kontejnerů dvakrát do roka. Sběrný dvůr bude otevřen po celý rok.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů