Čtvrtek, 28. března 2024

Šetrné papírování na Broumovsku

Šetrné papírování na Broumovsku

BROUMOV - Putovní výstava sdružení Arnika "Papír jako surovina" zavítá z Jaroměře na Broumovsko. Kampaň Arniky Šetrné papírování zde představí studentům i veřejnosti místní pobočka sdružení v Broumově. Výstava proběhne od 17. do 23. prosince na broumovském gymnáziu. Po Novém roce ve dnech 3. až 14. ledna pak bude umístěna na Masarykově základní škole v Broumově. Od 17.do 28. ledna si zájemci budou moci výstavu prohlédnout na Správě CHKO Broumovsko v Polici nad Metují. Od 1. do 10. února bude výstava v budově střední odborné školy COP v Hronově.

"Výstavou chceme propagovat používání recyklovaného papíru na českých úřadech a školách a motivovat občany k třídění odpadu," řekla Kateřina Schaffnerová z Arniky Broumov. "Výstava informuje o vlivu výroby papíru na životní prostředí, o nutnosti jeho třídění a recyklace."

Inspirací pro další úřady a instituce je snaha o ekologicky šetrný provoz na Ministerstvu životního prostředí. To zapůjčilo na výstavu panel informující o opatřeních, jež mají přispět k ekologicky šetrnějšímu chování jeho zaměstnanců i celého úřadu (recyklovaný papír pro běžný úřední provoz, přednostní používání ekologicky šetrných výrobků, třídění odpadu, energeticky úsporná opatření, občerstvení z produktů ekologického zemědělství, vratné nápojové obaly, osvěta a spolupráce s dalšími organizacemi).

"K vidění budou na výstavě i ukázky přírodních recyklovaných papírů, které se dají použít pro tisk a kopírování, a vyjádření předních výrobců kopírovacích strojů a tiskáren na možnost použití recyklovaného papíru v jejich strojích," doplnil vedoucí kampaně Arniky Šetrné papírování Milan Návoj.

Výstava vznikla díky podpoře Nadace Partnerství a MČ Praha 5.

Bližší informace poskytne:

-         Kateřina Schaffnerová, Arnika - Broumov, tel. 721 272 095

-         Milan Návoj, Arnika - kampaň Šetrné papírování, tel. 222 781 471, e-mail: milan.navoj@arnika.org

Další informace najdete i na internetových stránkách kampaně Šetrné papírování

papir.arnika.org,

-         výstavu najdete v náhledu zde: papir.arnika.org

-         Ministr Ambrozek doporučil recyklovaný papír i svým kolegům papir.arnika.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů