Čtvrtek, 28. března 2024

Seminář o odpadech na Ecocity

Seminář o odpadech na Ecocity
Ve dnech 9. -12. 3. se na výstavišti PVA v Praze-Letňanech uskuteční veletrh Ecocity spolu se specializovanými výstavami Cleancity (výstava úklidového průmyslu a čistění), Investcity (výstava investičních příležitostí) a odbornými výstavami Zelené město, Euro Traffic a Bazény, sauny a solária.

Ve spolupráci se sdružením CZ Biom se na Ecocity uskuteční seminář "Nakládání s biologicky rozložitelným komunálním odpadem (BRKO) a problematika zpracování tuhého komunálního odpadu".

První část semináře se bude zabývat legislativou, předpisy, možnou spoluúčastí státu v oblasti investic atd. V druhé části pak problematice odděleného sběru, svozu, kompostování, anaerobní digesci bioodpadu, mechanicko-biologické úpravě, užití produktů BRKO atd.

Seminář i výstava by měly nabídnout ucelený přehled firem nabízejících zmíněné technologie, příslušenství, projekční a poradenské služby i další činnosti související se zpracováním a využíváním komunálních biologicky rozložitelných odpadů a tuhého komunálního odpadu.

Seminář je určen představitelům a odborným pracovníkům celé komunální oblasti ČR a dává si za cíl představit možnosti na vytváření nových pracovních míst v regionech i možnosti na získání energie v oblasti nakládání s odpadem.

Přesný rozpis časového harmonogramu, témat a přednášejících bude zveřejněn v lednu na internetových stránkách ABF, a. s. (www.abf.cz) a na stránkách CZ Biomu (czbiom.ecn.cz).
Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů