Pátek, 19. dubna 2024

Pražané si mohou objednat pro odvoz objemného odpadu náklaďák

Pražané si mohou objednat pro odvoz objemného odpadu náklaďák

PRAHA -- Pražský magistrát zavedl novou službu pro obyvatele, kteří se potřebují zbavit objemného odpadu. Za úplatu si mohou objednat nákladní automobil, který nepotřebné věci odveze do některého ze tří městských sběrných dvorů, informoval dnes ČTK magistrát.

Služba je určena lidem, kteří nemají možnost vlastního odvozu odpadu. Magistrát předpokládá, že obyvatelé ji budou využívat v případech, když se budou chtít zbavit velkých kusů nábytku nebo většího množství věcí najednou.

Odvoz zajišťuje společnost Pražské služby nákladním vozidlem, do kterého se vejde nejvýše 12 metrů krychlových nebo tři tuny odpadu. Jízdné přijde na 16 korun za kilometr, naložení metru krychlového odpadů na stokorunu bez daně z přidané hodnoty.

Ve zkušebním provozu budou službu poskytovat sběrné dvory v Puchmajerově ulici v Praze 5, v Proboštské v Praze 6 a v ulici Pod Šancemi v Praze 9. Pokud o ni bude zájem, rozšíří se na všechny sběrné dvory města, uvedl magistrát.

Nyní má magistrát devět sběrných dvorů. Různý odpad v nich mohou Pražané odkládat zdarma. Platí jen za uložení suti, když její objem přesáhne metr krychlový, a pneumatik. Podnikatelé mohou využívat sběrné dvory za poplatek.

Zdroj: Deník veřejné správy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů