Pátek, 29. března 2024

Pozvánka na MEZINÁRODNÍ KONFERENCI BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÉ ODPADY

Cílem konference je představit nejnovějšími poznatky při zpracování a využití biologicky rozložitelných odpadů (BRO)
Pozvánka na MEZINÁRODNÍ KONFERENCI BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÉ ODPADY

Ve dnech 19. – 20.5. 2005 proběhne v Náměšti nad Oslavou první MEZINÁRODNÍ KONFERENCE BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÉ ODPADY, jejich zpracování a využití v zemědělské a komunální praxi. Cílem konference je představit nejnovějšími poznatky při zpracování a využití biologicky rozložitelných odpadů (BRO) se zaměřením na legislativu, výzkum a vývoj nových technologií, monitoring jejich vlivu na životní prostředí, uplatněním nejlepších dostupných technik v praxi a ekonomikou při nakládání s BRO. Tato témata budou přenášet špičkový Čeští i zahraniční odborníci v rámci následujících sekcí: Legislativní podmínky zpracování BRO v ČR a EU, Možnosti zpracování a využití odpadů biologickou cestou, Technika pro kompostování, Financování, marketing, provozování zařízení a praktické uplatnění výsledných produktů zpracování BRO, Komplexní řešení biologicky rozložitelných odpadů kompostováním. Program je zaměřen velice komplexně a umožňuje posluchači získání přehledu v možnostech získání finančních prostředků na investice do zařízení na biologickou úpravu zařízení, výběru vhodné technologie, optimalizaci provozu zařízení i výsledné uplatnění produktu na trhu. Za zmínku stojí především přednáška předsedy sítě komunitních kompostářů v Anglii pana Nickyho Scotta, která se bude zabývat problematikou snižování množství biologicky rozložitelné složky v komunálním odpadu pomocí podpory komnitního kompostování. Velmi přínosná bude také přenáška ředitele evropského spolku kompostářů, pana Josefa Bartha o marketingu kompostů.

Doprovodným programem konference je předvedení práce kompletní kompostovací linky. Návštěvníci budou mít v praxi možnost porovnat stroje od většiny výrobců. Vstup na doprovodný program je volný.

Očekávanými účastníky jsou především kompostáři, pracovníci bioplynových stanic, pracovníci státní správy (krajské a obecní úřady, ministerstva), zástupce vědy a výzkumu z řad vysokých škol a výzkumných ústavů, manažery v oblasti ekologického podnikání, podnikatele v zemědělství a komunální sféře, projektanty a dodavatele zařízení pro biologickou úpravu odpadů a také budoucí odborníky z řad studentů.

Hlavními pořadateli akce jsou: Agentura ZERA a CMC Náměšť a.s. Zemědělská a ekologická regionální agentura ZERA je regionální nevládní nezisková organizace zabývající se především výzkumem v oblasti ekologického zemědělství, vlivu kompostu na životní prostředí, vzděláváním v oblasti zpracování bioodpadu, personální certifikací odborníků na biologické zpracování odpadů a projektováním a realizací kompostáren. Akciová společnost CMC Náměšť realizuje výstavbu kompostárny s kapacitou do 5000 t zpracovaného bioodpadu za rok a nabízí poradenské služby v oblasti zemědělství (dotační tituly), odpadového hospodářství (zpracování plánů odpadového hospodářství), posuzování vlivu na životní prostředí (EIA), integrované prevence a omezování znečištění (IPPC) a komplexních ekologických služeb.

Mediálními partnery akce jsou Enviweb a Biom.cz.

Další podrobnosti o konferenci včetně přihlašovacího formuláře jsou zveřejněny na internetové adrese: http://www.komposty.cz nebo nás kontaktujte na adrese:

ZERA Zemědělská a ekologická regionální agentura,

V.Nezvala 977, 675 71 Náměšť nad Oslavou

 

Tel : 420 568 620 546, 420 724 144 401, 
 Fax: 420 568 620 547, e-mail: lucie.slezakova@seznam.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů