Pátek, 29. března 2024

Silná finanční společnost vstoupila do Koalice pro recyklovaný papír

Silná finanční společnost vstoupila do Koalice pro recyklovaný papír

PRAHA - Provident Financial, dceřinná společnost mezinárodní úvěrové a pojišťovací skupiny, se stala členem Koalice pro recyklovaný papír, založené sdružením Arnika v roce 2002. Koalice má v současné době 40 členů, mezi které patří například společnost Albio, provozující v Praze bioobchody a biorestaurace nebo děčínská firma blue.point Solutions, věnující se především alternativním počítačovým operačním systémům. Provident Financial je dosud největší společností, která do Koalice přistoupila.

Z úřadů podpořil Koalici Liberecký a Jihočeský krajský úřad, radnice města Tábor či menší obce Koberovy na Liberecku a Čepí na Pardubicku. Cíle Koalice podpořil také současný ministr životního prostředí Libor Ambrozek.

V roce 2004 se v Provident Financial v České republice použilo z celkového množství spotřebovaného kancelářského papíru (2 075 tis. ks A4) až 77 % papíru recyklovaného (1 600 tis. ks A 4). „Spotřeba papíru v takové společnosti je srovnatelná se spotřebou papíru na menším českém ministerstvu, jako jsou např. zdravotnictví či spravedlnosti. Zatímco spotřeba papíru na českých úřadech spíše roste, v Provident Financial se chlubí postupným snižováním jeho spotřeby, a to asi o 3,5 % oproti roku 2003,“ uvedl Mgr. Milan Návoj, který v Arnice vede kampaň Šetrné papírování.

Koalice pro recyklovaný papír je neformálním sdružením úřadů, firem a občanských sdružení, které spojuje snaha svým příkladem a v praxi podpořit taková opatření, jež budou v běžném provozu těchto organizací co nejšetrnější k životnímu prostředí (snižování spotřeby papíru, jeho důsledné třídění pro recyklaci, používání recyklovaného papíru, nákup ekologicky šetrných kancelářských potřeb atd.).

Další informace získáte na http://papir.arnika.org.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů