Úterý, 23. dubna 2024

Na projekt s odpady dostal kraj peníze z Unie a od státu

Na projekt s odpady dostal kraj peníze z Unie a od státu
LIBEREC – Přes čtyři miliony korun dostane Liberecký kraj z Evropského fondu regionálního rozvoje (ERDF) a Státního fondu životního prostředí (SFŽP). Peníze použije na projekt „Infrastruktura pro oddělený sběr nebezpečných složek komunálního odpadu v Libereckém kraji“. „Jedenáct měst z kraje bude díky němu vybaveno potřebným zařízením pro zřízení a provozování sběrného dvoru - kontejnery pro skladování nebezpečných složek komunálního odpadu včetně potřebného vybavení pro jednotlivé druhy nebezpečného odpadu“, řekl náměstek hejtmana Libereckého kraje Radim Zika, který zodpovídá za resort rozvoje venkova, životního prostředí, zemědělství a informatiky.

Sběrné dvory vytvoří v Českém Dubu, České Lípě, Doksech, Desné, Dubé, Harrachově, Jilemnici, Novém Městě pod Smrkem, Raspenavě, Smržovce a Železném Brodě. Města jejich vybudování bude stát dohromady 640 tisíc korun, zbytek se pokryje z dotací. „Celkové náklady na realizaci projektu jsou uvažovány ve výši 6.140.000 Kč, z toho příspěvek ERDF je ve výši 3.810 000 korun a příspěvek ze SFŽP je 508.000,“ popsala mluvčí kraje Linda Futerová.

Nyní podle ní probíhá výběrové řízení na dodavatele zařízení pro sběrné dvory. Jeho jméno by mělo být známo do konce letošního roku a města by potřebné vybavení měla dostat na jaře příštího roku.
Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů