Středa, 24. dubna 2024

Grantový program Bioodpady 2005

Grantový program Bioodpady 2005

JIHLAVA - Grantový program Fondu Vysočiny s názvem Bioodpady 2005 na podporu tvorby uceleného systému nakládání s bioodpadem schválilo Zastupitelstvo kraje Vysočina.

Jde o 1. ročník tohoto grantového programu. Jeho cílem je spolufinancování projektových dokumentací záměrů na vybudování zařízení na zpracování bioodpadu a podpora nákupu kontejnerů na bioodpad (vyjma kalů z ČOV) s posílením informovanosti občanů o problematice bioodpadu. Příjemci podpory jsou právnické osoby (včetně neziskových organizací - např. občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti apod.), jejichž předmět podnikání nebo činnost zahrnuje nakládání s odpady fyzické osoby oprávněné k podnikání s předmětem podnikání - nakládání s odpady obce a města kraje Vysočina.

Žádosti lze podávat do 15. prosince. Celkový objem finanční prostředků pro letošní rok činí 1,5 mil. Kč. Maximální výše podpory na jeden projekt je 100 000 Kč. V rámci grantového programu může jeden žadatel získat podporu jak na pořízení projektové dokumentace, tak na nákup kontejnerů na bioodpad. Žadatel se musí podílet na celkových nákladech projektu minimálně 40 %.

Zdroj:Haló noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů