Pátek, 29. března 2024

Rekultivace skládky bude stát asi sto miliónů korun

Rekultivace skládky bude stát asi sto miliónů korun
VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na sto miliónů korun je vyčíslena rekultivace skládky komunálního odpadu v Hrachovci u Valašského Meziříčí, která slouží pro část vsetínského regionu. V příštím roce má být uzavřena a do poloviny roku 2008 upravena tak, aby nenarušovala ráz krajiny.
"Akce začne v dubnu příštího roku. Náklady na rekultivaci byly předběžně vyčísleny na 100 miliónů korun," konstatoval Václav Chajdrna, vedoucí odboru komunálních služeb meziříčské radnice. "Tři čtvrtiny této částky mohou pokrýt prostředky z evropských fondů, 15 procent dotace Státního fondu životního prostředí. Zbývajících 10 procent poplyne z účtu, který město pro tento účel povinně zřídilo," řekla místostarostka Dagmar Lacinová (ČSSD). Radní už pověřili specializovanou agenturu, aby vybrala nejvhodnější firmu, která má s rekultivacemi skládek zkušenosti.
Do naplnění a uzavření skládky zbývá několik měsíců. V plném proudu je proto příprava nového úložiště, které by mělo vyrůst v sousedství. "Město jedná o výkupu pozemků od současného vlastníka," informoval starosta Jiří Kubeša (ODS).
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů