Sobota, 20. dubna 2024

Místo skládky bude parkoviště kamionů

Místo skládky bude parkoviště kamionů

Karlovy Vary - Radní Karlových Varů posuzovali opět některé problémové stavby ve městě, které plánují soukromí investoři. Nyní se vyjadřovali k výstavbě bytového domu v Ondřejské ulici a k odstavnému parkovišti pro kamiony společnosti Golem v Dolních Drahovicích.

"V Ondřejské ulici dole poblíž závory chce Zaiko Osmanovič postavit šestipatrový dům. Příští rok plánujeme generální opravu Ondřejské ulice, proto se musela tato soukromá akce konzultovat také s vedením města. Investor má povolení i od správy pramenů, které se nacházejí v těsné blízkosti," vysvětlil náměstek primátora Petr Keřka.

Druhá stavba - v Dolních Drahovicích se však hodně dotýká místních obyvatelů. Radní totiž vzali na vědomí změnu územního plánu. Podle Keřky jde zatím jen o podkladový materiál. Soukromá společnost Golem chce na místě bývalé skládky (poblíž supermarketu Plus) postavit odstavné parkoviště pro svá nákladní auta. Ta například vozí minerální vody z Kyselky.

"Tím, že firmě povolíme parkoviště postavit, odlehčíme městu. Kamiony už nebudou muset projíždět Karlovými Vary," poznamenal Keřka. Teď společnost parkuje u Nádražní ulice ve Staré Roli.

Okolo bývalé skládky v Drahovicích jsou však zahrádkářské kolonie. Lidé si nepřejí, aby zde v budoucnu parkoviště bylo.

"Místo území občanské vybavenosti, která přes ulici sousedí s areálem zdraví, budou mít obyvatelé a návštěvníci Drahovic kouřící náklaďáky. Je to vůbec možné? Jak daleko půjde arogance moci? Síla některých radních, kteří jsou pupeční šňůrou napojeni na firmu Golem, je značná. Jsem přesvědčená, že jde minimálně o střet zájmů," zaslala své stanovisko k plánovanému parkovišti do redakce jedna čtenářka.

V okolí bývalé skládky však nejsou jen zahrádky. V budoucnu by zde totiž měly být i bytové domy. Podle Keřky město počítá s tím, že by některé zdejší zahrádky v prodalo jejich nájemcům.

"Je tu jedna, kde by se mohly postavit bytové domy. Ty by od parkoviště odděloval pás zeleně," dodal náměstek primátora Keřka.

Zdroj: Karlovarské noviny

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů