Pátek, 29. března 2024

Kampaň na třídění odpadu na jihu Čech

Kampaň na třídění odpadu na jihu Čech
 Propagační akci za větší třídění odpadů z domácností zahájila minulý týden ve čtyřech jihočeských městech společnost Eko-Kom, která je touto problematikou pověřena od ministerstva životního prostředí.

Kampaň podporuje také Jihočeský kraj. V Českých Budějovicích, Táboře, Prachaticích a Českém Krumlově budou dostávat domácnosti takzvané startovací balíčky s instrukcemi o třídění a tři barevné igelitové tašky na využitelný odpad. Propagační akce je zaměřena také na školy.

Jihočeský kraj je totiž pod republikovým průměrem v třídění odpadů, samotné Budějovice nedosahují ani třetiny průměru. Do třídění je zapojeno šestašedesát procent jihočeských obcí, v některých větších městech kraje jsou lokality, kde lidé kontejnery na tříděný odpad nenajdou.

Budějovicím nabídneme nádoby za symbolické nájemné korunu ročně. Pokud si obec od nás koupí dva kontejnery, dostane třetí zdarma,“ uvedla zástupkyně společnosti Eko-Kom pro Jihočeský kraj Lenka Pravdová.

Zdroj:BudNews
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů