Čtvrtek, 25. dubna 2024

Praha vybrala firmu na sběr části nebezpečného odpadu

Praha vybrala firmu na sběr části nebezpečného odpadu
PRAHA - Pražský magistrát vybral firmu, která se bude starat o svoz části nebezpečného odpadu. Ve výběrovém řízení zvítězila mezi čtyřmi uchazeči společnost A.S.A. Nabídla mimo jiné nejnižší cenu, a to zhruba 9,9 milionu korun bez daně z přidané hodnoty ročně, řekl radní Miloš Gregar (ODS). Firma A.S.A. bude mít na starosti sběr například rozpouštědel a dalších chemikálií, zářivek a baterií.

Svoz nebezpečného odpadu zajišťovala v minulosti v Praze společnost Imp-servis, která nyní vede s magistrátem spor. Podle Gregara se přihlásila do soutěže také, skončila na třetím místě.

Magistrát před časem vyhlásil dvě soutěže na svoz nebezpečného odpadu. Na prvním místě prý vždy byla firma Imp- servis, magistrát ale výběrová řízení zrušil. Společnost kvůli tomu podala oznámení na neznámého pachatele pro podezření z pletichy při výběrovém řízení.

Úřad zase podal podal oznámení na Imp-servis pro podezření z nesprávné fakturace a z poškození životního prostředí. Zástupci firmy tvrdí, že v ničem nepochybili.

Spor s ohledem na policejní vyšetřování dnes Gregar nechtěl komentovat. Uvedl, že soutěže byly zrušeny i kvůli tomu, že se změnilo nakládání se starými elektrickými spotřebiči. Platit jejich sběr jsou povinni výrobci a dovozci.

Magistrát pak další soutěž rozdělil na různé činnosti. Před uzavřením je výběrové řízení na sběr starých léků. Podle informací ČTK komise vyhodnotila jako nejlepší nabídku Imp- servis. Musí to však potvrdit městská rada.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů