Pátek, 19. dubna 2024

Ministerstvo potvrdilo pokutu deset mil. Kč za odpad v Libčevsi

Ministerstvo potvrdilo pokutu deset mil. Kč za odpad v Libčevsi

Ministerstvo životního prostředí potvrdilo pokutu deset milionů korun firmě Bau 24 za ukládání německého odpadu v bývalém zemědělském objektu v Libčevsi na Lounsku. ČTK o tom dnes informoval Jiří Turek z ústeckého pracoviště České inspekce životního prostředí (ČIŽP).

Ústecká pobočka ČIZP uložila firmě pokutu již v dubnu. Společnost Bau 24 je ale v konkurzu. Správce konkurzní podstaty se proti desetimilionové pokutě odvolal k ministerstvu životního prostředí. "Ministerstvo jeho odvolání jako neodůvodněné zamítlo," řekl Turek.
   
Skládku německého odpadu v Libčevsi odhalili celníci letos v lednu. Ministerstvu se podařilo vyjednat s německou stranou odvoz části odpadků zpět do Německa. Část odpadu byla odvezena na řízenou skládku na Mostecko.
   
Policie v dubnu informovala, že obvinila v souvislosti s dovozem německého odpadu na skládku v Libčevsi tři lidi. Dnes lounští policisté ČTK řekli, že obvinili z porušování předpisů o oběhu zboží s cizinou dalšího muže. Je to řidič z Příbrami, který přivezl do Libčevsi jeden kamion s německými odpady, uvedl lounský policista, který se případem zabývá.
   
Ústecká pobočka ČIŽP podle Turka vede nyní správní řízení ještě se společností Slansped, a to kvůli odpadu, který firma nechala navézt do bývalého zemědělského objektu v Martiněvsi-Radešíně na Litoměřicku. Správní řízení o uložení pokuty ještě neskončilo, uvedl Turek. 
 
 
 
 

Zdroj:Právní rádce
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů