Čtvrtek, 28. března 2024

V JAROMĚŘI DOBŘE HOSPODAŘÍ S ODPADY

V JAROMĚŘI DOBŘE HOSPODAŘÍ S ODPADY

Hradec Králové/Jaroměř - Dnes (7.) byly na konferenci Odpady a obce 2006, která se konala v rámci Odpadových dnů společnosti EKO-KOM, a.s. v Kongresovém centru Aldis v HK, vyhlášeny výsledky soutěže pro obce "O křišťálovou popelnici" za rok 2005. Jedná se o hodnocení obcí, které jsou zapojeny do systému EKO-KOM a to v oblasti hospodaření s komunálními odpady a kvalitě jejich třídění. V rámci Odpadových dní se výsledky této soutěže vyhlašují již tradičně. Letos Královéhradecký kraj zaznamenal velký úspěch. Město Jaroměř se umístilo v soutěži na třetím místě hned za Žďárem nad Sázavou a Prahou. V celkovém hodnocení obcí jsou na předních místech i další obce Královéhradeckého kraje, například Jičín, Kostelec nad Orlicí a Solnice.

Město Jaroměř se zapojilo do systému EKO-KOM v červnu roku 2002. Na začátku zakoupilo celkem jednatřicet kontejnerů na tříděný odpad, v roce 2005 již disponovalo dvěma stovkami kusů nádob, které jsou rozmístěny na čtyřiasedmdesáti sběrných místech.
"Aby město motivovalo občany k třídění a pořádku, přistoupilo k výstavbě center separovaného odpadu", řekl Ing. Petr Filipec, vedoucí odboru životního prostředí města Jaroměř. "Pro snadnější nakládání s odpady mohou občané celoročně využívat sběrného dvora a dále v období od března do října mobilních svozů odpadů", doplnil.

V roce 2006 město Jaroměř plánuje nákup dalších nádob na separovaný odpad, výstavbu nových center separovaného sběru a chystá osvětové akce ve školách a pro občany na třídění komunálních odpadů. "Letos budeme klást důraz na třídění odpadů i při veřejných akcích města. Chceme, aby docházelo k separaci odpadu přímo v místě jeho vzniku", uvedl ještě Ing. Filipec.

http://www.hka.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů