Středa, 24. dubna 2024

Briketování kovových odpadů

BRIKLIS, spol. s r.o. vyrábí dva konstrukčně odlišné typy briketovacích lisů pro lisování kovových odpadů.
Briketování kovových odpadů

Briketovací lisy HLS METAL

byly vyvinuty pro lisování kovových třísek z obrábění litiny, oceli nebo barevných kovů a brusných kalů tlakem až 400 MPa.

Lisování probíhá ve válcové raznici uzavírané z obou stran lisovacími nástroji. Lisovací tlak v raznici dosahuje až 400 MPa a působí na obě podstavy válcové brikety. Unikátní způsob lisování materiálu zaručuje vysoké, rovnoměrné prolisování materiálu v celém objemu brikety. Průměrná délka brikety je 1,5 x větší než její průměr. Při zpracování litiny je její měrná hmotnost až 5 300 kg/m3.

Provedení HLS METAL

-          s násypkou 200 dm3 s vibrátorem pro zpracování sypkých materiálů

-          se šnekovým podavačem, který je vhodný pro delší třísky, např. z drtiče dlouhých špon

-          se šnekovým podavačem a čtyřšnekovou násypkou (4SN) o objemu 0,7 nebo 1,2 m3 vybavenou dnem se čtyřmi šneky s různými otáčkami a průměry, přítlačným válcem (WA) nebo rozrušovacím válcem (WE)

Násypka HLS METAL je většinou plněna šnekovým dopravníkem z velkoobjemového zásobníku materiálu, který je umístěn v blízkosti lisu. Lis je vybaven čidlem hladiny pro snímání materiálu v násypce. Signál čidla hladiny je využit pro řízení provozu lisu i s možností ovládání externího dopravníku materiálu do násypky lisu. Pro dopravu slisovaných briket skluzem do přepravních obalů slouží vibrační žlab. Výška vyústění vibračního žlabu je 900 mm.

 

Briketovací lisy BrikStar CM

byly vyvinuty pro lisování měkkých kovů, hliníkových a hořčíkových třísek i materiálů s podobnými vlastnostmi tlakem až 140 MPa

Lisování probíhá ve válcové raznici. Vysoké komprese materiálu je dosaženo lisováním proti pevné závoře, která uzavírá lisovací komoru. Speciální konstrukční řešení závory umožňuje efektivní vytlačování briket hlavním lisovacím válcem po briketovodu k místu skladování. Vytlačování brikety probíhá současně s lisováním. Průměrná délka brikety je 50 mm, měrná hmotnost brikety z hliníkových třísek je od 1 500 do 2 200 kg/m3.

Provedení BrikStar CM

-          s velkoobjemovou násypkou o objemu 1 až 3 m3 pro sypké materiály, která je vybavena vyhrnovací frézou a dávkovacím šnekem

-          se šnekovým podavačem a čtyřšnekovou násypkou (4SN) o objemu 0,7 nebo 1,2 m3 vybavenou dnem se čtyřmi šneky s různými otáčkami a průměry, přítlačným válcem (WA) nebo rozrušovacím válcem (WE)

BrikStar CM je ideální zásobovat materiálem přímo z existujícího systému dopravy třísek od obráběcích center, možné je i manuální plnění nebo plnění prostřednictvím zdvíhacího zařízení, které do násypky lisu vyklápí kontejnery třísek. Brikety jsou z lisu vytlačovány po jednoduchém vedení do výšky 940 mm k místu balení.

Problém velikosti třísek je řešitelný použitím vhodného drtiče. Jeho zařazení do technologické linky poskytuje výhodu komplexního zpracování nejen krátkých sypkých třísek, ale i dlouhých špon tvořících velké chuchvalce. Drtič je vybaven zařízením pro vyhazování velkých kusů, které pracuje zcela automaticky. Za drtičem musí následovat vibrační třídič a dopravník do násypky lisu. Všechna tato zařízení včetně briketovacího lisu jsou vybavena nádrží pro shromažďování chladicí kapaliny s transportním čerpadlem. Snížení obsahu chladicí kapaliny v odcházejícím materiálu je velmi významné. Při zpracování třísek z hlubokého vrtání byl přínos ze získaného vylisovaného oleje dokonce větší než profit z prodeje briket.

Briklis, spol. s r.o. začala spolupracovat se společností ARBOGA DARENTH ze Švédska, která je výrobce technologie pro manipulaci s kovovým odpadem včetně jeho drcení a odstřeďování. Spojením obou společností a použitím společného know-how nabízí příležitost pro nabídku komplexního řešení pro zpracování kovového odpadu. Společným mottem obou firem je zvýšit zisk zákazníka použitím technologie pro zpracování šrotu. Z dostupných komponentů je možné sestavit zákaznické řešení umístění technologie, ale i po provedení testů lisovatelnosti navrhnout technologii pro speciální materiály .

Pro briketování nejsou vhodné všechny materiály. Omezující podmínkou je velikost třísky a její mechanické vlastnosti. Materiály velmi tvrdé a křehké nelze úspěšně briketovat, protože při jejich lisování se třísky rozdrobí na ještě menší třísky a nedojde k jejich vzájemnému propojení

Briketování jako technologii pro zvýšení hodnoty kovového odpadu využívají všichni, kteří se s ním setkávají – producenti odpadu – strojírenské podniky, obchodníci – kovošroty i jeho koneční uživatelé – slévárny. Obecně je pravda, že přeměna sypkých třísek na kompaktní briketu s vysokou měrnou hmotností přináší novou hodnotu. Zvyšuje se výtěžnost materiálu při jeho tavení, snižují se přepravní náklady, snižuje se množství chladicích kapalin v materiálu a šetří se tak životní prostředí a náklady na likvidaci emulsí obsažených v odcházejícím šrotu. Důvodů pro zařazení technologie briketování do výrobního procesu je dostatečné množství, a proto bychom měli přemýšlet o jejím využití.

Zdroj: PR článek Briklis, spol. s r.o.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů