Pátek, 19. dubna 2024

ODPADKOVÁ OLYMPIÁDA aneb straší vás odpady?

ODPADKOVÁ OLYMPIÁDA aneb straší vás odpady?

Středisko ekologické výchovy Sluňákov odboru životního prostředí Magistrátu města Olomouce ve spolupráci s Domem dětí a mládeže, Univerzitou Palackého a Technickými službami pořádají ve čtvrtek 12.10. 2006 třetí ročník Odpadové olympiády pro děti základních škol v Olomouci.

Jedná se o stezku Bezručovými sady s otázkami a úkoly na téma třídění a recyklace odpadů, šetrné nakládání s odpady, plasty, papír, sklo, bioodpad, a další. Stanoviště zajistili studenti oboru učitelství Univerzity Palackého, kteří si pro děti přichystali spoustu zajímavých úkolů a otázek.

V rámci olympiády si děti mohou vyzkoušet také výrobu recyklovaného papíru, dozví se o třídění a recyklaci odpadu ve městě Olomouci a  mohou si prohlédnout svozový vůz. Ve volném čase bude otevřen Pavilon zájmové činnosti DDM s chovy zvířat.

Po absolvování stezky si každý účastník odnese upomínkový dárek a informační leták do třídy. Nejlepší soutěžící budou vyhodnoceni a obdrží věcné dárky s ekologickou tématikou.

 

Odpadová olympiáda je tradičně pořádána díky Magistrátu města s cílem podpořit v dětech výchovu k šetrnému nakládání s odpady, jejich šetření a recyklaci. Díky tomuto programu byli všechny základní školy proškoleny v problematice třídění a recyklace a obdržely speciální odpadkové koše na tříděný sběr do každé třídy. Školám zapojeným v tomto programu byly ke škole bezplatně nainstalovány barevné kontejnery na tříděný odpad. Instalaci a odvoz zajišťují Technické služby Olomouc.V letošním roce Sluňákov připravil také několik exkurzí na dotřiďovací linku Technických služeb ve Chválkovicích a školy se bezplatně zůčastní divadelního představení zaměřeného na problematiku ekologicky šetrného způsobu života.

 

Petra Koppová

Odd.ekologické výchovy OŽP MMOL
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů