Pátek, 19. dubna 2024

Kongres PRO EUROPE Paříž 19. a 20. října 2006

Kongres PRO EUROPE Paříž  19. a 20. října 2006

Letošní 3. ročník kongresu PRO EUROPE pod záštitou Stavrose Dimase (komisař EU pro životní prostředí) bude postaven na třech pilířích -  životní prostředí, ekonomika a společnost. Jednání se účastní řada významných osobností například francouzská ministryně ŽP Nelly Olin a místopředseda Evropského parlamentu Miroslav Ouzký, který je členem české delegace členské organizace PRO EUROPE  autorizované obalové společnosti   EKO-KOM, a.s.. Na  tři stovky politiků, představitelů průmyslu, vědců, zástupců nevládních organizací zhodnotí dosažené výsledky a budou diskutovat o současné politice EU v oblasti životního prostředí a o jejím budoucím vývoji.

“Letos se zaměřujeme především na  chování lidí, chceme je povzbudit, aby se pro ně ochrana životního prostředí stala každodenní zvyklostí”, říká president PRO EUROPE Bernard Hérodin.

Součástí činnosti PRO EUROPE je i vzdělávací program pro mládež tzv. Ekoparlament mládeže, jehož projekty budou na kongresu také prezentovány.

Praha je kandidátem na uspořádání 4. ročníku kongresu PRO EUROPE v roce 2008.

Celý program kongresu je k dispozici na adrese: www.proeurope-congress.com

Co je PRO EUROPE?

PRO EUROPE (Packaging Recovery Organisation Europe) je zastřešující mezinárodní organizací členských národních systémů zajišťujících zpětný odběr a využití odpadů z obalů v Evropě. Všechny tyto systémy používají značku Zelený bod jako symbol financování využití odpadů z obalů.

Značka "ZELENÝ BOD" uvedená na obalu znamená, že za tento obal byl zaplacen servisní poplatek národní organizaci zajišťující zpětný odběr a využití obalového odpadu v souladu se Směrnicí ES 94/62.

V současné době je členem PRO EUROPE 27 národních systémů. 21 z Evropské unie: (Rakousko,Německo, Francie, Španělsko, Belgie, Řecko, Švédsko, Irsko, Velká Británie, Lucembursko, Portugalsko, Česká Republika, Slovensko, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Slovinsko, Litva, Kypr, Malta, Estonsko), 6 mimo Evropskou unii: (Turecko, Kanada, Norsko, Chorvatsko, Bulharsko, Rumunsko).

Detailní informace lze získat na adrese: www.pro-europe.info

Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích a prostřednictvím činnosti osob oprávněných nakládat s odpadem. To znamená, že společnost      EKO-KOM, a.s. fyzicky nenakládá s obalovým odpadem, ale podílí se zejména na financování nákladů spojených se sběrem, svozem, tříděním a využitím obalového odpadu.

www.ekokom.cz , www.jaktridit.cz

Kontaktní osoba  v době konání kongresu: Jana Blažíčková, tel. 603 420 321
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů