Pátek, 29. března 2024

Divadlo podpoří myšlenku třídění odpadů

Divadlo podpoří myšlenku třídění odpadů

Od listopadu se pro vybrané školy a školky Plzeňského kraje uskuteční série speciálních divadelních představení zaměřených na podporu myšlenky třídění odpadů. Tato divadelní představení – pohádky - jsou koncipované, tak aby napomohly u dětí vytvořit správný postoj ke třídění odpadů, aby si děti uvědomily důležitost třídění a aby si tuto myšlenku odnesly do svého praktického života. Za tímto účelem nastudovalo Karlovarské hudební divadlo pohádky, ve kterých je tento prvek nenásilnou formou zakomponován do scénáře představení. Karlovarské hudební divadlo se už několik let věnuje pohádkám s ekologickou tématikou.

Pro letošní rok a doufám i nadcházející roky byla navázána spolupráce, která doplní informační a osvětovou kampaň na podporu třídění odpadů v Plzeňském kraji. Série pohádek pro mateřské a základní školy završí letošní ročník této kampaně. V příloze Vám zasíláme rozpis jednotlivých představení tak jak o ně jednotlivá školská zařízení projevila zájem.

Jedná se v tomto směru o pilotní projekt, který dle našich informací nebyl nikde v republice vyzkoušen a Plzeňský kraj, spolu s Karlovarským krajem, se tak stávají prvními, kde se dětská divadelní představení s tématikou třídění odpadů uskuteční.

Budeme velmi rádi, když se některého divadelního představení zúčastníte, sami zhodnotíte přínos tohoto projektu pro dětskou populaci a pochopitelně budete informovat veřejnost o této dle našeho názoru velmi prospěšné věci.

http://www.regionplzen.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů