Pátek, 29. března 2024

Veřejné projednání záměru firmy Logika (ICKM) v Pozďátkách

Veřejné projednání záměru firmy Logika (ICKM) v Pozďátkách

JIHLAVA/ POZĎÁTKY - Případ havarované skládky v Pozďátkách pokročí po delším čase o krok vpřed. Ve středu 15. listopadu 2006 v 15 hodin začne v kulturním domě v Pozďátkách veřejné projednání záměru firmy Logika (ICKM). Předmětem jednání bude posudek hodnotící dokumentaci vlivu záměru „Oprava a rekonstrukce skládky Pozďátky“ na životní prostředí. K projektu je zpracovatelem posudku navrženo kladné stanovisko, ovšem za předpokladu splnění velkého množství podmínek. Místní lidé se záměrem firmy znovu zprovoznit skládku a zpracovávat na ní nebezpečné odpady nesouhlasí.

Posudek je stále možné připomínkovat. Podněty lze předávat Obecnímu úřadu ve Slavičkách nebo zaslat Ministerstvu životního prostředí. Lze je také předat zástupcům ministerstva přímo během jednání v Pozďátkách.

Účast na veřejném projednání má být umožněna široké veřejnosti. Ministerstvo životního prostředí však stanovilo začátek na 15 hodin. Protože většina místních lidí za prací dojíždí, mnozí z nich nemohou začátek projednání stihnout.

Dokumentaci naleznete na www.ceu.cz

zdroj: http://www.arnika.org

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů