Čtvrtek, 25. dubna 2024

Úklid Lužiček aneb příroda to ocení

Úklid Lužiček aneb příroda to ocení

Jarní měsíce znamenají pro mnoho lidí období zvýšené aktivity. Bohužel ne všechny činy jsou chvályhodné a množství nepotřebných věcí z domácnosti končí odhozených v přírodě.

V době, kdy každá větší obec a město mají svůj sběrný dvůr, je stále hodně těch, kteří asi s dobrým pocitem svůj odpad odhodí do lesa.

„Naštěstí se ještě najdou dobrovolníci, kteří věnují své síly a čas úklidu našeho ´společného domu´ bez nároku na cokoli,“ říká paní Michaela Komersová.

Při kampani „Čistším Českolipskem“ jsme monitorovali nevábně vyhlížející místa na úbočí rozložitého Bouřného vrchu v Lužických horách. Zde se pokusíme zlikvidovat 2 velké černé skládky a nezapomeneme ani na blízké okolí. Pořadatelé akce – ekoporadna ORSEJ při VMG Česká Lípa, místní skupina HNUTÍ DUHA Česká Lípa a pobočka Společnosti pro trvale udržitelný život z České Lípy – zajišťují igelitové pytle a jednorázové rukavice.

Sraz je na zastávce vlaku Jedlová ( Nová Huť ) v sobotu 14. dubna 2007 po příjezdu vlaku od České Lípy v 9:08 hodin. Společný odjezd z České Lípy-Střelnice v 8:33, z Nového Boru v 8:46 a Svoru v 8:56.

Akce je součástí kampaně „Čistším Českolipskem“ ekoporadny ORSEJ při VMG Česká Lípa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů