Pátek, 29. března 2024

Celníci zadrželi na Frýdlantsku další nelegální odpad z Německa

Celníci zadrželi na Frýdlantsku další nelegální odpad z Německa
FRÝDLANT - Severočeští celníci zadrželi v úterý nedaleko obce Arnoltice na Frýdlantsku kamion s nelegálně dovezeným odpadem z Německa. Vozidlo, které zastavili při běžné silniční kontrole, patřilo českému dopravci a přepravovalo 25 tun komunálního odpadu, řekl Roman Najbert z ústeckého celního ředitelství.

"Řidič neměl pro přepravu odpadu příslušná povolení," dodal. Celníci zásilku zajistili, případ nyní zaznamenají do dokumentů a předají k vyšetření České inspekci životního prostředí.

Podle Najberta nejde letos o ojedinělý případ. Poslední dubnový den celníci za pomoci velkokapacitního rentgenu odhalili nedaleko hraničního přechodu Rumburku kamion, který namísto deklarovaných PET lahví vezl balíky slisovaného komunálního odpadu. Zásilka směřovala k témuž příjemci na Frýdlantsku.

Česká inspekce životního prostředí ve spolupráci s občany objevila v minulosti na Frýdlantsku celkem 3062 tun plastů a 5375 tun textilu většinou v soukromých objektech. Mimo Řasnici byly ještě v lokalitách Bulovka - Arnoltice, Černousy - Boleslav a ve Frýdlantu. Inspektoři vyměřili za skládku pokutu a nařídili její odstranění.

Nelegální skládka německého textilu byla i v Dolní Řasnici. Stovky tun slisovaného textilu a obuvi, které byly uskladněny v bývalém areálu Zemědělského nákupu a zásobování, se tam před dvěma týdny vzňaly a čtyři dny nedařilo je uhasit.
Zdroj:Liberecký den
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů