Pátek, 19. dubna 2024

Budějovičáky recyklace zajímá

Budějovičáky recyklace zajímá

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Problematika třídění odpadů zajímá obyvatele krajské metropole mnohem více než občany z jiných měst.

Potvrdily to výsledky informační akce ekologické organizace Hnutí DUHA, která ve městech České republiky sbírala podpisy pro změny v zákonech, týkající se zlepšení recyklačních služeb. Do jihočeské metropole dorazila na konci května.

„Ano, skutečně počet podpisů pod korespondenční lístek v Českých Budějovicích byl dvakrát vyšší než v jiných městech České republiky. Občané Českých Budějovic tak společně s občany v Ostravě považují zřejmě problematiku třídění odpadů za velmi ožehavou,“ potvrdil odpadový expert Hnutí DUHA Ivo Kropáček. „V Budějovicích i Ostravě jsme posbírali přes 250 podpisů a další korespondenční lístky ještě stále chodí poštou,“ dodal s tím, že v ostatních městech se průměrný počet podpisů pohyboval v rozmezí 150 až 180.

Podepsané koresponďáky s požadavky na změny v zákoně o odpadech předají ekologové  po prázdninách ministerstvu životního prostředí, které by mohlo novelu zákona předložit vládě v prvním čtvrtletí  2008.

Daniela Bicková

Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů