Čtvrtek, 28. března 2024

Nové formuláře pro podávání oznámení pro přepravu odpadů po 12. 7. 2007

V nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1013/2006 ze dne 14. června 2006 o přepravě odpadů, účinném od 12. 7. 2007, jsou stanoveny formuláře, na nichž je nutné po tomto datu podávat oznámení o plánované přepravě odpadů žlutého seznamu.
Nové formuláře pro podávání oznámení pro přepravu odpadů po 12. 7. 2007
Oba formuláře, Formulář oznámení pro přeshraniční pohyb/přepravu odpadů a Průvodní doklad pro přeshraniční pohyb/přepravu odpadů, jsou obsaženy v přílohách nařízení 1013/2006 (přílohy IA a IB).
Dne 4. 7. 2007 bylo dosaženo shody členských států o návrhu „nařízení Komise, jímž se mění přílohy IA, IB, VII a VIII nařízení EP a Rady (ES) č. 1013/2006 ze dne 14. června 2006 o přepravě odpadů, aby se zohlednil technický pokrok a změny dohodnuté v rámci Basilejské úmluvy“. Tato novela však bude vzhledem k povinným procesním krokům v orgánech EU zveřejněna v Úředním věstníku Evropské unie nejdříve za 30 dní.
Po vyhlášení tohoto změnového nařízení Evropské komise v Úředním věstníku Evropské unie zveřejní Ministerstvo životního prostředí ihned nové formuláře pro podávání oznámení na svých webových stránkách a zároveň zajistí jejich vytištění v SEVTu.
Do té doby budou pro podávání oznámení používány formuláře, které jsou obsaženy ve stávajících přílohách IA, IB (a při přepravě odpadů „zeleného seznamu“ formuláře podle stávajícího znění přílohy VII) nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1013/2006.
Pro podávání oznámení o přepravě odpadů z České republiky je tedy od 12. 7. 2007 do odvolání třeba použít Formulář oznámení pro přeshraniční pohyb/přepravu odpadů a Průvodní doklad pro přeshraniční pohyb/přepravu odpadů, který si oznamovatel vytiskne z těchto webových stránek. Každý z formulářů je nutno vytisknout dvoustranně. Číslo formuláře oznámení bude Ministerstvem životního prostředí přiděleno po doručení oznámení.

Formulář oznámení pro přeshraniční pohyb - přepravu odpadů (pdf, 119 kB)
Průvodní doklad pro přeshraniční pohyb - přepravu odpadů (pdf, 129 kB)
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů