Úterý, 19. března 2024

Zavedení linky na tříděný odpad má zpoždění

Zavedení linky na tříděný odpad má zpoždění

ÚSTÍ NAD LABEM - Nová třídící linka společnosti AVE CZ, která zajišťuje svoz odpadů v Ústí, bude zprovozněna se zpožděním.

V rámci zefektivnění třídění odpadů, v němž je Ústí pod celorepublikovým průměrem, AVE CZ společně s městem už v červenci změnilo a zprůhlednilo systém třídění. Podle prohlášení společnosti je pro kvalitní a efektivní zpracování surovin nutná investice do nové třídící linky. Ta by měla disponovat dostatečnou kapacitou pro odpady z celého okresu. „Také vytřídí mnohem více komodit než náš současný starý stroj,“ řekl dříve jednatel AVE CZ Michal Vlček.

Společnost za linku s komponenty zaplatila 17 milionů a měla začít pracovat už v září. „Nyní probíhají přípravné bourací a zednické práce, aby mohla být linka nainstalována. Montáž bude trvat měsíc a potom ještě dva týdny poběží zkušební provoz,“ informoval technický vedoucí AVE CZ Luděk Kadlec.

Třídící linka tak podle něj bude kompletní začátkem listopadu, takže teď společnost překlenuje období bez potřebného zařízení různými způsoby. Zatím se podle Kadlece vytříděný odpad vozí buď rovnou ke koncovým zpracovatelům, nebo ho dotřiďují dvě speciálně najaté firmy. „Něco také ještě třídíme na naší staré lince,“ uvedl technický vedoucí Kadlec.


Filip Kadeřábek

Zdroj:Ústecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů