Pátek, 19. dubna 2024

Havarovaná loď s 27 000 tonami odpadu sa asi prelomí

Havarovaná loď s 27 000 tonami odpadu sa asi prelomí

MADRID 22. augusta (SITA/AP) - Loď poškodená zrážkou pri Gibraltári sa pravdepodobne prelomí na dve časti a potopí spolu s 27 000 tonami kovového odpadu.

V stredu o tom informovali úrady britskej kolónie. "Loď sa pravdepodobne prelomí na dve časti, je to záležitosť niekoľkých hodín alebo dní," povedal pre španielsku rozhlasovú stanicu Cadena SER gibraltársky minister prístavných záležitostí John Holiday. Minister predpokladá, že náklad sa potopí, ale vláda Gibraltáru vo svojom vyhlásení tvrdí, že časť lode s 500 tonami odpadu ostane na hladine a vytiahnu ju na breh.

Panamskú vlajkovú nákladná loď New Flame zaplavilo, keď sa 12. augusta zrazila s dánskym tankerom prevážajúcim 37 000 ton bezolovnatého benzínu. Ropný tanker bol schopný pokračovať v plavbe k španielskemu prístavu Algeciras. Gibraltár, ktorého suverenitu Madrid spochybňuje, leží na južnom cípe Španielska.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů