Středa, 24. dubna 2024

V Německu finišují jednání o odvozu dalšího odpadu z Milovic

V Německu finišují jednání o odvozu dalšího odpadu z Milovic

Milovice (Nymbursko) - V Německu finišují jednání o odvozu další části odpadu z areálu bývalého letiště Boží Dar u Milovic na Nymbursku. Podle informací Středočeského kraje je v závěrečné fázi výběrové řízení na likvidátora zhruba 300 tun odpadu, informoval dnes ČTK mluvčí hejtmanství Martin Kupka.

Na 1500 tun plastového a textilního odpadu z Německa na konci předloňského roku nelegálně dovezla na letiště česká agentura AM Servis. Znalecký posudek prokázal, že všechen odpad pochází z Německa. Česká inspekce životního prostředí za nelegální dovoz uložila firmě AM Servis pokutu 2,7 milionu korun.

Z celkového množství měla zatím zmizet zhruba pětina. Ve středu skončila první etapa likvidace odpadu, kdy za přítomnosti zástupců kraje a společnosti Středočeská rozvojová -- Mladá, a.s. odjel do Německa další naložený kamion.

Dalších 300 tun odpadu z bývalého letiště by německá strana měla odvézt během října a listopadu. Odvoz odpadu koordinuje ministerstvo životního prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů