Pátek, 19. dubna 2024

Válcovny plechu fúzují s dceřinou firmou na spalování odpadů

Válcovny plechu fúzují s dceřinou firmou na  spalování   odpadů
Frýdecko-místecká hutní společnost Válcovny plechu ze skupiny firem Arcelor Mittal Ostrava se slučuje se svou stoprocentní dceřinou firmou  Spalovna  průmyslových  odpadů  Válcoven plechu. Jak uvedla mluvčí ocelářské skupiny Jana Dronská, fúze dceřiné společnosti do Válcoven plechu bude ukončena zápisem do obchodního rejstříku, což by se mělo uskutečnit do konce letošního roku.

"Investice Válcoven plechu do elektroplechů, které jsou energeticky náročným sortimentem, se odráží v koncepci vývoje energetického hospodářství.  Spalovna  je závislá na odběru tepla válcovnami. S ohledem na tyto přímé vazby, závislosti a umístění  Spalovny  vedle Energetiky se stala  Spalovna  průmyslových  odpadů  součástí koncepce rozvoje energetiky Válcoven plechu," vysvětluje důvody fúze finanční ředitelka a místopředsedkyně představenstva Marcela Blachová-Mikšová. Válcovny se podle ní do budoucna zaměří na oblast technologického vývoje a investice do  spalování   odpadů  .

Válcovny plechu zakládaly firmu na  spalování   odpadů  společně s ostravskou stavební firmou Tchas, provoz  spalovny  byl zahájen v říjnu 1996. Frýdecko-místeckému hutnímu podniku po fúzi zbudou jen dvě dceřiné firmy: společnost s ručením omezeným Válcovny plechu BESS, zabývající se výrobou, montáží a opravami strojů, a s.r.o. Válcovny plechu Technotron, jejíž hlavní činností je výroba jader a tahokovu.
Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů