Čtvrtek, 28. března 2024

Místo skládky bude biocentrum

Místo skládky bude biocentrum

SLAVKOV U BRNA - Místo hromad odpadků stromové aleje, cyklostezky, hipostezky, dokonce třeba i mokřad pro zvěř. Tak by měla za čas vypadat bývalá slavkovská skládka vedle holubického kopce.

Už přes deset let na ní totiž běží rekultivační práce. Od té doby radnice také zabíjí dvě mouchy jednou ranou a oblast využívá pro ukládání výkopové zeminy, která skládku zakrývá.

Ačkoliv podle úředníků bude rekultivace pokračovat ještě příští rok, už teď se musí poohlížet po místě, kam budou odpadní materiál ukládat. Jedinou vhodnou lokalitou je podle nich Stará Cihelna v polích směrem na Nížkovice, i když splnit všechny podmínky zákona o odpadech prý vůbec nebude jednoduché.

„Nyní připravujeme pro projektanta plány, jako je třeba výškopis a polohopis, abychom vůbec mohli spočítat, kolik se tam vejde výkopové zeminy,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí slavkovské radnice Miroslav Zavadil.


Martina Vilímová

MOJE VYŠKOVSKO
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů