Čtvrtek, 25. dubna 2024

T-Mobile: Češi přinesli k recyklaci už 20 000 telefonů

T-Mobile: Češi přinesli k recyklaci už 20 000 telefonů

Za prvních pět týdnů akce Recyklístek, v níž T-Mobile nabízí 200 Kč kupón na slevu zboží ve svých prodejnách za vrácený starý mobilní telefon, našli Češi v zásuvkách více než 20 tisíc přístrojů. Výsledek je to ohromující, zvláště ve srovnání s předchozími lety: v roce 2005 zákazníci přinesli do prodejen T-Mobile 372 kusů přístrojů a vloni 683 kusů. Operátor se rozhodl investovat do aktivity další prostředky a recyklístky dotisknout, aby starý přístroj mohli vrátit i ti, kteří pod stromeček dostanou nový mobil.

zvětšit obrázek

"Obrovský zájem občanů o navrácení starého mobilního telefonu nás překvapil. Je jisté, že při hodnocení ochoty Čechů recyklovat elektroodpad jsme byli přehnaně pesimističtí," říká Martina Kemrová, tisková mluvčí T-Mobile a dodává: "Dokonce i recyklístky, které byly dodatečně vytištěny, zmizely z našich prodejen během několika týdnů."

Kampaň, v jejímž rámci T-Mobile až do 31. ledna 2008 poskytuje za každý odevzdaný vysloužilý mobil poukázku, tzv. Recyklístek, ve výši 200 Kč včetně DPH na nákup nového mobilního přístroje, Twist sady či příslušenství ve svých značkových prodejnách, odstartovala 7. listopadu 2007. Během prvních tří týdnů bylo vydáno prvních 12 tisíc recyklístků a za další dva týdny byly vyčerpány prakticky všechny (22 000). Případní zájemci teď už nepochodí v téměř žádné Značkové prodejně. T-Mobile se proto rozhodl poukázky dotisknout podruhé, aby jich byl v lednu k dispozici dostatečný počet. To uvítají zejména ti, kteří mobil najdou pod stromečkem.

zvětšit obrázek

"Rádi bychom poděkovali všem, kdo se dosud akce zúčastnili, a zároveň se omluvili těm, kteří dorazili do naší prodejny a poukázku už nedostali. Neradi bychom veřejnost zklamali, a proto recyklístky do našich obchodů dodáme, aby se lidé mohli akce zúčastnit i v prvních týdnech roku 2008," slibuje Martina Kemrová.

Kampaň na podporu recyklace starých telefonů je součástí programu společenské odpovědnosti T-Mobile. Recyklístky je možné při nákupu uplatnit hromadně (jednorázově maximálně 5 kusů na osobu) a lze je také kombinovat s aktuálně poskytovanými akčními cenami a slevami. Slouží pouze k nákupu nových zařízení a příslušenství, nelze je využít k placení vyúčtování za služby, k dobití kreditu na Twist kartách a podobně. Pro získání poukazu zájemce při odevzdání starého mobilu vyplní jednoduchý formulář a prokáže svou totožnost občanským či jiným platným průkazem. V případě podezření budou vracené přístroje ověřovány v databázi odcizených mobilních telefonů.

Všechny Recyklístky lze uplatnit při nákupu až do 31. ledna 2008.

zdroj: tisková zpráva T-Mobile

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů