Pátek, 29. března 2024

Neuklizené odpadky v Itálii k prodeji na eBay

Neuklizené odpadky v Itálii k prodeji na eBay

V internetové aukční síni eBay se dnes objevila zajímavá nabídka. K prodeji je tu nabízen domovní odpad, který se v důsledku odpadkové krize nahromadil v Neapoli a jejím okolí. V ulicích tu leží více než 110.000 tun odpadu, který nikdo neodváží.

"Dobrý obchod: nabízíme k prodeji odpadky z Kampánie nejrůznějšího obsahu a objemu, které jsou staré více než 30 dní," uvádí inzerát, který doprovází výmluvné fotografie. Jsou na nich obrovské hromady odpadů v ulicích obce Torre Annunziata nedaleko Neapole.

"Kupte si jich hodně, zaplatíte náklady na odvoz najednou. Děkujeme," uvádí se v textu, který vybízí k nákupu ve jménu "našich dětí, které dýchají tento vzduch a chodí do školy mezi haldami odpadu". Inzerát zároveň kritizuje ty, kdo těží z odpadkové krize. Komunální odpad, u něhož je uvedena cena 0,99 eura bez upřesnění množství, lze koupit v příštích devíti dnech.

V Neapoli a jejím okolí se nahromadilo od prosince, kdy firmy svážející odpad přestaly pracovat, více než 110.000 tun odpadu. Firmy už neměly kam odpadky odvážet a lidé se postavili proti zprovoznění úložiště odpadů uzavřeného před několika lety kvůli zdravotnímu ohrožení obyvatel. Odpůrci skládky se také domnívají, že je na ní uložen jedovatý odpad pocházející ze severu Itálie.

 

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů