Středa, 24. dubna 2024

Cartridge do tiskáren HP budou ekologické

Cartridge do tiskáren HP budou ekologické

Společnost Hewlett-Packard začala s recyklováním plastů pro výrobu inkoustových cartridgí.

Nadnárodní společnost představuje inovační technologii Closed Loop Plastic Recycling System (uzavřený kruh recyklování plastů), který využívá použité plasty, například prázdné láhve od balené vody nebo inkoustové cartridge.

Ceny inkoustových cartridgí zůstanou podle zástupce společnosti HP i po uvedení nové technologie nezměněny.

Michael Hoffmann, viceprezident oddělení zdrojů řekl, že vyvinutím technologie používání recyklovaných plastů v originálních HP inkoustových cartridgích získala společnost možnost omezit vliv produktů Hewlett-Packard na životní prostředí.

Podle HP dojde během procesu nejprve k rozebrání plastových částí tiskových cartridgí vyrobených z PET (polyetylén tetraftalátu). Poté jsou přidány další složky pro zpevnění a regeneraci plastu, například vlákna a pryskyřice, a nakonec je zhotovena nová inkoustová cartridge.

Výsledkem nové technologie je 70-100% recyklovaného obsahu v inkoustových cartridgích, což vyhovuje náročným HP standardům.

Společnost prohlašuje, že její výrobky a v nich obsažené plasty nejsou během procesu taveny, znovu plněny, znovu prodávány, nebo vyváženy na skládku.

Protože počátky recyklovacího programu společnosti HP sahají až do roku 2005, bylo již recyklováno více než 200 nákladních přívěsů použitých plastů, ze kterých bylo vyrobeno přes 200 milionů inkoustových cartridgí.

Zástupce singaporské pobočky HP řekl, že je pro zákazníky několik možností, jak se mohou podílet na ochraně životního prostředí prostřednictvím programu HP Planet Partners. Například malé a střední podniky mají možnost vracet originální tiskové cartridge ve více než osmdesáti maloobchodních prodejnách. Podnikům může HP zajistit měsíční odebírání prázdných cartridgí.

HP v současnosti provozuje program pro vracení a recyklování prázdných cartridgí ve více než 45 zemích světa. Program recyklace je pro zákazníky zdarma.

www.computerworld.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů