Čtvrtek, 28. března 2024

Rozšíření vyskytenské skládky? Rozhodnutí se stále oddaluje

Rozšíření vyskytenské skládky? Rozhodnutí se stále oddaluje
VYSKYTNÁ N. J. - Dočká se nyní zcela zaplněná a už několik měsíců uzavřená skládka komunálního odpadu ve Vyskytné nad Jihlavou svého dalšího rozšíření?

 Společnost .A.S.A., provozující tamní skládku, podle Evy Neuwirthové z tiskového odboru krajského úřadu stále ještě nedodala na odbor životního prostředí potřebnou dokumentaci EIA, na jejímž základě by celý proces pokračoval. "Jakmile nám ji předloží, tak ji zveřejníme," ujistila dále Neuwirthová a dodala, že termín pro vyjádření veřejnosti k dokumentaci je 30 dní od zveřejnění na úřední desce kraje.

 Ani potom ale o dalším osudu vyskytenské skládky asi hned tak rozhodnuto nebude. Nejprve totiž musí dojít ke zpracování a zveřejnění příslušného posudku, ke kterému patří opět možnost vyjádřit se, a to znovu do 30 dnů od zveřejnění.

 Následně proběhne veřejné projednání celé záležitosti, po kterém nakonec odbor životního prostředí vydá stanovisko k záměru. Rozhodující slovo v celé záležitosti má mít vedení obce. Vyskytenský starosta Vítězslav Vyvíjal nechce předjímat další kroky, dokud nejsou jasné výsledky studie EIA. "Nějaké postupy v plánu jsou, ale zatím je bezpředmětné o nich hovořit," sdělil.

 Předsedkyně sdružení Zvony 2007 přiznala, že sleduje internet každý den. "Očekáváme, že v nejbližší době se EIA na webu objeví," potvrdila. Mluvčí společnosti .A.S.A. Gabriela Pánková uvedla, že do konce května všechny materiály předloží. "Je to složitý legislativní proces," omlouvala zdržení dokomentace.

http://www.jihlavske-listy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů