Pátek, 29. března 2024

Metro recykluje výtisky

Metro recykluje výtisky
Bezplatně distribuovaný deník Metro spustil recyklační program, pomocí kterého se snaží vrátit zpět do distribuce už přečtené výtisky aktuálního vydání. Ve všech stanicích pražského metra byly proto umístěny recyklační stojany a v desíti nejexponovanějších stanicích recyklační boxy, kam je možné přečtené výtisky vracet. "Předpokládáme, že díky recyklačnímu programu bychom mohli vrátit do oběhu cca 10 % distribuovaného nákladu v prostorách metra," odhaduje Aleš Pýcha, marketingový ředitel vydavatelství Metro ČR.

Vydavatelství má za sebou první týden, kdy byli čtenáři deníku upozorněni na možnost recyklace přečtených výtisků. Podle Aleše Pýchy se v prvním týdnu negativně neprojevila ani skutečnost, že někteří čtenáři si berou už "opotřebované" výtisky.

Recyklační program, na kterém deník spolupracuje s Dopravním podnikem, pro něhož je závazná nová vyhláška o čistotě, se týká pouze distribuce deníku v pražském metru. V Praze vychází deník v nákladu 200 tis. kusů, z toho je přímo v podzemní dráze distribuováno 140 tis. výtisků.

Na podporu recyklačního programu byla spuštěna mediální kampaň, která v prvním týdnu probíhala na stránkách deníku Metro a prostřednictvím rámečků v metru. Od tohoto týdne bude rozšířena na rádiové spoty a poběží do konce léta.
Zdroj:Marketing & Media
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů