Pátek, 19. dubna 2024

Za vysloužilý elektrospotřebič lístek do Zoo Praha zdarma!

Za vysloužilý elektrospotřebič lístek do Zoo Praha zdarma!

Praha - Troja – 28. června 2008 – připravila  pražská zoo  ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin zajímavou akci. Kdo přinese ten den do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 100 Kč zdarma.

A to není všechno! Podle velikosti odevzdaného elektrospotřebiče budou pro návštěvníky připraveny zajímavé dárky. Navíc se děti i dospělí u stánku společnosti dozví, jak zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neplnilo černé skládky a neohrožovalo přírodu.

„Chceme touto akcí připomenout všem, že vysloužilé elektrospotřebiče není možné odkládat do komunálního odpadu, ale je nutné je odevzdávat do míst k tomu určených – to je do sběrných dvorů či u všech dobrých prodejců elektro,“ říká ředitel zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Roman Abrham. „Zoologické zahrady navštěvují většinou rodiny s dětmi či školy. A my víme, že děti velmi účinně působí na rodiče a dospělé, aby se chovali zodpovědně – a k přírodě zejména,“ dodává.

„Iniciativu kolektivního systému Elektrowin jsme velmi uvítali. Vždyť nám všem jde o jeden cíl – chránit společně přírodu. A podobné akce tomu hodně napomáhají,“ říká ing. Vít Kahle, tiskový mluvčí  Zoo Praha „Navíc tato akce je velmi netradiční a nápad s výměnou nefunkčního spotřebiče za dětskou vstupenku se nám zalíbil,“ upřesňuje.

Pokud se tato akce osvědčí, zopakuje se i o prázdninách.

Elektrowin a.s. byl založen 25. května 2005 jako provozovatel kolektivního systému zajišťujícího oddělený sběr, zpětný odběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na velké a malé elektrospotřebiče i elektrické a elektronické nástroje. Společnost je koncipována jako nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Prostřednictvím více než 500 sběrných dvorů v 380 městech, 1500 provozoven posledních prodejců a mobilních svozů zajištěných ve více než 4000 obcích smluvně pokrývá přes 85 % obyvatel ČR.

Zoologická zahrada hl. m. Prahy  - její historie sahá až do roku 1881, kdy vyšla výzva hraběte Sporka k zřízení zoologické zahrady. První návštěvníci prošli branami zoo v roce 1931. Od té doby prošla pražská zoo mnoha proměnami.. Přesto, že i v novodobé historii ji postihla stoletá povodeň dokázala, že patří k nejkrásnějším, nejnavštěvovanějším a největším zoo v Evropě. Chová přes 5000 ks zvířat v 650 druzích, na 60 hektarech je 11 km návštěvnických tras, 10 pavilonů a 150 expozic. Nedávno ji americký magazín Forbes označil jako sedmou nejlepší zoo na světě.

Pro bližší informace, prosíme, kontaktujte:

Taťána Pokorná, Elektrowin, e-mail: tana.pokorna@elektrowin.cz

Květa Hrubešová, Omne bonum, e-mail: hrubesova@omnebonum.cz

Ing. Vít Kahle, e-mail: kahle@zoopraha.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů