Pátek, 19. dubna 2024

Prodlouženo vyhlášení veřejné zakázky pro Pilotní poradenská a informační místa v oblasti nakládání s odpady

Prodlouženo vyhlášení veřejné zakázky pro Pilotní poradenská a informační místa v oblasti nakládání s odpady
Státní fond životního prostředí (SFŽP), který je zprostředkujícím subjektem Operačního programu Životní prostředí (OPŽP), vyhlásil poptávkové řízení na Pilotní poradenská a informační místa (RPIM) pro technickou a organizační podporu implementace části prioritní osy č. 4 - pro oblast podpory 4.1, týkající se zkvalitnění nakládání s odpady.

Jedná se o druhé poptávkové řízení, kterým chce SFŽP získat do konce června dodavatele služeb pro další část sítě RPIM. První výběr dodavatelů byl směřován na podporu vzniku a rozvoje projektů pro zlepšování vodohospodářské infrastruktury, které je v OPŽP náplní prioritní osy 1. Tato místa s označením RPIM-1, fungují od letošního května v sedmi regionech soudržnosti - NUTS II.

Dodavatelé, kteří uspějí v novém poptávkovém řízení, zaměří své služby v krajích na podporu klientů, kteří svými záměry a projekty chtějí přispět ke snižování produkce odpadů, zvýšení využívání odpadů jako náhrady primárních přírodních zdrojů a k minimalizaci negativních vlivů na zdraví lidí a životní prostředí.

Zájmem SFŽP je, aby se ke spolupráci přihlásili instituce, které se nakládáním s odpady v regionech odborně zabývají a které mají zájem o poskytování služeb potenciálním žadatelům o dotace z OPŽP (zejména obcím).

Pilotní provoz RPIM-2 bude ukončen k 31. 12. 2008 a po jeho vyhodnocení bude rozhodnuto, jakým způsobem bude poradenská a informační podpora ze strany SFŽP v dalších letech zájemcům poskytována.

Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu je k dispozici na webových stránkách a lhůta pro podání nabídek je prodloužena do 3. července do 13. hodin.

Autor: www.sfzp.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů