Středa, 24. dubna 2024

Nakládání s odpadem může přinést užitek i zábavu

Nakládání s odpadem může přinést užitek i zábavu
Společnost Copacking Service s.r.o. výrobce marketingových a spotřebních obalů s výrobní linkou ve Zruči nad Sázavou se rozhodl spojit problematiku nakládání s odpadem z výroby a společensky prospěšných aktivit. Na podnět vlastních zaměstnanců Copacking vytvořil projekt spolupráce s místními základními a mateřskými školami.

„Při každé výrobě je běžné, že vzniká určité množství odpadu v podobě odřezků, výseků nepovedených vzorků a podobně. Naše zaměstnankyně ve Zruči nad Sázavou přišly samy s návrhem, jak tyto zbytky zužitkovat," vysvětluje originální nápad Jan Vrátil, ředitel společnosti Copacking Service.

Aby neležel papírový odpad (kartony) ladem a jen tak bez užitku se nevyhazovaly (byť do tříděného odpadu), vymyslely zaměstnankyně - maminky praktičtější využití. Zbytky z výroby papírových obalů byly nabídnuty místní školce. Učitelky i děti byly nadšené a pustili se do výroby různých obrázků a skládaček. Když přinesli své výtvory s poděkováním ukázat zástupcům společnosti, rozhodl se management Copacking Service podpořit a potěšit i jiné školky v regionu Zruče nad Sázavou.

V současné době putují vzorky a odřezky z výroby do dvou mateřských škol ve Zruči nad Sázavou, mateřské školy v Hulicích, základní školy Kácov a také Dětského domova ve Zruči nad Sázavou.

„Spolupráci považujeme za velmi prospěšnou a těší nás, že naši zaměstnanci jsou takto kreativní. Provozovatelé škol mohou díky našim materiálům ušetřit prostředky za nákup papírů na kreslení a tvůrčí aktivity, děti mají zábavu a radost ze svých výtvorů a Copacking tím o trochu snižuje množství odpadu, který by jinak bez dalšího užitku šel na recyklaci," dodává Ing. Vrátil.

www.copacking.eu

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů