Čtvrtek, 28. března 2024

Tanečnice Kloubková předvedla šaty z odpadků!

Tanečnice Kloubková předvedla šaty z odpadků!

Muzikálová tanečnice a choreografka Kristina Bastienová-Kloubková (30) se stala modelkou originálních šatů, které česká Galiano alias Josef Klír navrhl a sestavil z vysloužilých elektrospotřebičů.

„V šatech jsem se cítila částečně jako ve středověku a částečně jako v budoucnosti, každopádně však velice žensky. Nápad spojit módu se součástkami z vysloužilých elektrospotřebičů se mi zdá velice zajímavý. Obzvlášť když má tato akce přínosný podtext, čímž upozorňování na nutnost recyklace elektroodpadu bezesporu je,“ říká Kristina, které se stále pořádně nezahojil zlomený prst na noze.

„Pořád to není ono a hlavně to bolí jako čert," svěřila se tanečnice, která po chvilce stání v botách na vysokých podpatcích se doslova složila do křesla v Klírově ateliéru.

Šaty na první pohled vypadají jako nádherná večerní róba ozdobená šperky. Zblízka však je možné rozeznat procesory, datové a zdrojové kabely, patice, tranzistory a konvektory.

„Jsem moc rád, že jsem byl osloven společností Asekol, která mi dala za úkol zakomponovat vysloužilé elektrospotřebiče do svých šatů. Nejdříve jsem si tento model nedokázal představit. Když jsem však navštívil několik sběrných dvorů, zjistil jsem, jaké „šroto skvosty“ se zde dají nalézt. Šaty, do kterých jsem elektroodpad zakomponoval, nejsou prvoplánově sestavené. Vyhrál jsem si především s důležitými detaily, které podtrhují ženskou krásu. Povšimněte si hlavně klobouku-větráku doplněného o peří a kabely, zdobení dekoltu nebo květiny z drátů,“ popsal svůj speciální model Josef Klír.

Model, který Kristina předvedla, představuje pouze část celé kolekce, jenž bude představena v rámci Šroto módní show v úterý 9. září 2008 na pražském Andělu. „Přijďte se podívat na zajímavé modely, například svatební šaty doplněné kloboučkem alá gejša vyrobeného z větráku, které obleče Libuška Vojtková, helmu, sestavenou z počítačových myší a další ojedinělé kousky,“ zve na akci Josef Klír.

http://www.super.cz

 

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů