Sobota, 20. dubna 2024

Recicler - tříděný odpad v mobilu

Recicler - tříděný odpad v mobilu

Je správné a svým způsobem i překvapující, že se lidé v dnešní době snaží recyklovat odpad. S námětem třídení odpadu přichází i mobilní hra s názvem Recicler, která si jako cíl stanovila zábavnou formou donutit netřídiče zamyslet se nad sebou. Nestal se ale náměť zabijákem hratelnosti?

Přiznám se, že od společnosti XtremegameX jsem schopen očekávat vše. Jak kvalitní a zábavné kousky, tak i nudné a prakticky nehratelné věci. Recicler můžeme považovat za střed. Princip spočívá ve správném třídění odpadu, biologický odpad jde do oranžové popelnice, papír do modré, atd. Ze spodku displeje vylétají balóny, které za sebou na provázku táhnou jeden druh odpadu. Vaším cílem se poté stává nasměrovat je pomocí větráků umístěných na kraji nad správné kontejnery a následně je sestřelit. Prohrát lze jediným způsobem – papír do plastu zkrátka nepatří.

Součástí hry jsou i všelijaké bonusy, problém však nastává ve chvíli, kdy „seberete“ jeden ze záporných, lehce se tak může stát, že se v polovině displeje objeví laser, který je schopen všechny balóny sestřelit za vás. Tyto bonusy bohužel nejsou nijak označeny, nepoznáte tedy, směřujete-li pro finanční injekci či pro zmíněný laser.

Technické zpracování se dá označit jako vcelku povedené. Obrazovka hýří všemi barvami, zvuky jsou ale takřka katastrofické. Po celou dobu hraní neuslyšíte nic jiného než jeden jediný tón při sestřelení balónu. Hudbu hra pro jistotu neobsahuje vůbec, zdráhám se však říci, je-li to skutečně na škodu. Celkově na mě Recicler působí jako polotovar s poměrně zajímavým tématem. Chlapci z XtremegameX skutečně nijak nepředčili má očekávání, na druhou stranu jsem ale od nich viděl už i horší věci. Titul Recicler tak mohu doporučit spíše jen pro krátké pobavení, na delší uchovávání v telefonu to ale skutečně není.

Upozornění: Před začátkem hry je nutno navštívit domovskou stránku společnosti XtremegameX, kde bezplatně seženete kód pro aktivaci.
 

Kompatibilita:

Většina telefonů s podporou Midp2 (to je s největší pravděpodobností i ten váš, nemáte-li mobil ještě z 20. století).

http://freehry.doupe.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů