Pátek, 19. dubna 2024

Skládka v Černošíně hoří už druhý den

Skládka v Černošíně hoří už druhý den

Už od včerejšího odpoledne bojují hasiči s požárem skládky u obce Černošín. Požár byl ohlášen v neděli po půl čtvrté. Situaci ztěžoval vítr, který oheň rozšiřoval do okolí. Na místě nakonec zasahovalo osm hasičských jednotek. K události byla povolána i laboratoř z Třemošné, aby zjistila případný únik škodlivin do ovzduší. Požár se bude likvidovat ještě celý dnešní den.

Kouř ze skládky naštěstí stoupal vysoko, takže neohrozil obyvatele blízkého Černošína ani Krásného Údolí. Do nočních hodin byla na místě ponechána dobrovolná jednotka z Černošína, která skládku hlídala. "Dnes ráno vyrazili na místo profesionální hasiči, aby pokračovali v prolévání hořící skládky vodou. Nyní stále hoří plamenem větší stěna odpadu, kterou se snaží majitel skládky rozhrnovat pomocí speciální techniky, aby se vytvořila cesta, po které by mohly sjíždět hasičské cisterny," řekla Alena Marešová, tisková mluvčí HZS Plzeňského kraje.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Dnes byli k požáru opět povoláni pracovníci laboratoře, aby zjistili únik škodlivin do ovzduší. Kvůli mlze totiž kouř sedá k zemi a šíří se k nedalekým obcím. Z tohoto důvodu byli kontaktování i zástupci příslušných obcí, aby informovali obyvatele o situaci.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Iva Kokešová (kokesova@plzen.cz)

http://www.plzen.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů