Čtvrtek, 28. března 2024

Žáci pražských základních škol se vydávají po stopách odpadů

Žáci pražských základních škol se vydávají po stopách odpadů

Na konci loňského školního roku občanské sdružení Ekodomov nabídlo pražským základním školám možnost podívat se zdarma do některých provozoven na zpracování odpadů.

Jsou mezi nimi například skládka, zařízení na energetické zpracování odpadů, sběrný dvůr, papírna, sklárna, firma recyklující vytříděné plasty, atd. V nabídce je též Muzeum pražského vodárenství, Ekotechnické muzeum a funkční čistírna odpadních vod, v těchto zařízeních se děti mohou seznámit navíc s cestami pražské vody. Do konce června měly školy možnost přihlásit se na jednotlivé exkurze, které probíhají již v novém školním roce, od září do listopadu. V případě mimopražských exkurzí je pro školy navíc zajištěn autobus a průvodce, dále dostanou učitelé metodický list s návrhy, jak zahrnout poznatky z exkurze do výuky.

Celá akce, kterou financuje Magistrát hl. města Prahy společně s firmou EKO-KOM, a.s., má u škol veliký úspěch a poptávka o mnoho převyšuje nabídku termínů od jednotlivých provozoven. Školám, na které se na podzim nedostane se všemi exkurzemi, se předem omlouváme a doufáme, že budeme mít příležitost nabídnout jim exkurze znovu na jaře. Také děkujeme všem učitelům, kteří nám po absolvované exkurzi poslali děkovný e-mail, všechny nás moc potěšily.

Ekodomov, o.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů