Čtvrtek, 28. března 2024

Hořící skládka zaměstnala tři hasičské jednotky

Hořící skládka zaměstnala tři hasičské jednotky

Dne 13. října v 7.13 hodin byl na tísňovou linku hasičů ohlášen požár skládky Ekologie s.r.o. Lány v katastru obce Rynholec na Rakovnicku. Dle prvotních informací byla požárem zasažena plocha o rozměrech 3×3m.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události dle požárního poplachového plánu jednotku profesionálních hasičů ze stanice Stochov s jedním zásahovým automobilem. Jako posilové jednotky byly vyslány sbory dobrovolných hasičů obce Rynholec a Nové Strašecí s celkem dvěma zásahovými automobily.

Provedeným průzkumem na místě hasiči zjistili, že se požár rozšířil na plochu cca 50×50m. Na likvidaci požáru byly nasazeny celkem čtyři vodní proudy, vzhledem k zakouření místa zásahu používali hasiči izolační dýchací přístroje. Voda byla doplňována kyvadlově dvěmi soukromými cisternami z nedalekého pískovcového dolu Armáda.

Hasiči dostali v 8.44 hodin požár pod kontrolu. Jednotky hasičů zůstaly na místě do poledních hodin, kdy postupně dohašovali doutnající místa. Ve 12.35 hodin byl požár zcela zlikvidován a hasiči se vrátili zpět na základny.

Příčina vzniku požáru je úmyslné zapálení neznámým pachatelem.

V 15:46 hodin začala skládka opět doutnat, na místo vyjel HZS Středočeského kraje ze stanice Stochov a dobrovolní hasiči obce Rynholec.

Info: HZS Středočeského kraje

Zdroj: http://www.pozary.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů