Čtvrtek, 18. dubna 2024

Peníze ze sběru starých telefonů poslouží na Pardubicku ekologii

Peníze ze sběru starých telefonů poslouží na Pardubicku ekologii

Tři sta tisíc korun získaných ze sběru starých telefonů rozdělí Nadace Vodafone v otevřeném grantovém kole mezi neziskové organizace a občanské iniciativy v Pardubickém kraji. Zelený grantový program Nadace Vodafone podpoří projekty zaměřené na ochranu a zlepšování životního prostředí a na zvyšování povědomí o jeho efektivní ochraně.

 

Vodafone zajišťuje ekologickou recyklaci každého mobilu, příslušenství či baterie, které lidé odevzdají v jeho prodejnách, bez ohledu na to, kde je zakoupili. Za každý takto recyklovaný telefon odevzdá Vodafone své Nadaci průměrně 3 Eura. Výtěžek 300 000 Kč z této aktivity nyní Nadace rozdělí v rámci grantového programu Zelený program neziskovým organizacím na Pardubicku na ekologické projekty a projekty zaměřené na ochranu životního prostředí.

 

 

„Zeleným programem se Nadace Vodafone snaží podpořit občanskou společnost, komunitní projekty a samostatnou iniciativu mladých lidí týkající se ochrany životního prostředí. V grantovém kole budou upřednostněny projekty mladých lidí do 30 let, dále projekty, které zapojí i širší veřejnost a projekty, které řeší místní problémy,“ říká ředitel Nadace Vodafone ČR Robert Basch.

 

O grant se mohou ucházet všechny nestátní neziskové organizace či neformální skupiny mladých lidí do 26 let s ekologickými projekty, které budou realizovány na území Pardubického kraje, kde pracuje více než 600 zaměstnanců Vodafone.

Maximální výše příspěvku je 50 000 Kč a příspěvky mohou být použity i ke kofinancování aktivit.

Žádosti o granty je možné posílat do 12. února 2009. Detailní podmínky pro poskytování grantů jsou uvedeny na www.nadacevodafone.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů