Čtvrtek, 28. března 2024

Kvalitní zpracování odpadů

…budoucnost nás všech
Kvalitní zpracování odpadů
Nadpis je současně mottem připravovaného 4. mezinárodního veletrhu nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie FOR WASTE 2009, který se uskuteční souběžně s veletrhy FOR INDUSTRY, FOR SURFACE a FOR 3P v termínu 15.–17. dubna 2009 tradičně v Pražském veletržním areálu Letňany.

Prezentace úzce spolu souvisejících oborů FOR INDUSTRY (strojírenství) FOR SURFACE (povrchové úpravy) FOR 3P (obaly) FOR WASTE (odpadové hospodářství) dává v roce 2009 opět možnost vzájemného propojení stěžejních průmyslových odvětví od zhotovení výrobku, přes jeho zpracování do dokonalé finální podoby, zabalení až k likvidaci vedlejších odpadních produktů nebo samotného doslouživšího výrobku.
Přestože celková produkce odpadů neustále klesá a v třídění obalových odpadů jsme na evropské špičce, je naše odpadové hospodářství stále nedostatečně zajištěno a nedaří se nám plnit různé evropské kvóty, standardy a indikátory.
Vzhledem k významu a důležitosti této problematiky pro současný i budoucí život nás všech si specializovaný veletrh FOR WASTE 2009 klade za cíl vytvořit odpovídající prostor k důstojné prezentaci a setkání všech, kteří v oborech nakládání s odpady, recyklace, průmyslové a komunální ekologie pracují, podnikají a obchodují.
Prezentovány budou tradiční i pokrokové technologie odpadového hospodářství, recyklace a čištění především s důrazem na technologie, které umožňují další využití odpadů a ne pouze jejich prostou, byť šetrnou, likvidaci.

Doprovodný program

Technologické centrum AV ČR, které je národním informačním centrem pro evropský výzkum a připravuje analytické a výhledové studie v oblasti výzkumu, vývoje a inovací a zabývá se také mezinárodním transferem technologií, připravuje jako odborný garant veletrhu „Mezinárodní technologickou burzu“ a seminář „Inovativní technologie pro zpracování odpadů“.

Přijeďte k nám metrem

K úspěšnosti veletrhu výrazně přispívá také to, že se Pražský veletržní areál Letňany každým rokem stává stále více centrem veletržního života hlavního města Prahy. Svým strategickým umístěním a napojením na přivaděč dálnice D8 z Teplic, Drážďan a Berlína a sousedícím letištěm, které má statut mezinárodního letiště pro malá letadla, naznačilo již v minulosti záměr investorů, aby se toto výstaviště stalo hlavním místem obchodních setkávání na mezinárodní úrovni. 8. května 2008 byla slavnostně otevřena nová konečná stanice metra C – Letňany, která dává návštěvníkům možnost dopravit se přímo k výstavišti.
Počítá se také se silničním okruhem, který propojí Letňany mimo jiné s letištěm Praha Ruzyně, a také napojením na pražskou železniční síť. Všechny tyto kroky současně s plánovanými změnami a stavebními úpravami v samotném Pražském veletržním areálu Letňany otvírají výstavišti bránu k tomu, aby se v brzké době stalo výstavištěm světových parametrů.

Ekonomický a průmyslový potenciál hlavního města České republiky Prahy je silným motivem jak k aktivní účasti na veletrhu, tak i k návštěvě českých i zahraničních návštěvníků především z řad odborníků.

www.forwaste.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů