Čtvrtek, 28. března 2024

Stavba nového odpadového centra pokračuje

Stavba nového odpadového centra pokračuje
RÝMAŘOV - V areálu bývalého zemědělského podniku ve směru Rýmařov Břidličná pokračuje výstavba odpadového centra, na které město získalo v loňském roce dotace v rámci Operačního programu Životní prostředí, podporovaného z prostředků ERDF/FS a ze Státního fondu životního prostředí ČR  v  celkové částce 10 541 620,- Kč.

Bylo dokončeno oplášťování haly  pro zpracování odpadu. Nyní probíhají stavební práce na rekonstrukci stávající budovy, která bude sloužit pro provoz a zázemí obsluhy sběrného dvora. Celý objekt je nově oplocený. Nezbytnou součástí komplexního řešení projektu bude silniční mostová váha a příjezdová komunikace do areálu.

Odpadové centrum bude sloužit pro  sběr a další nakládání s odpady z komunální i živnostenské sféry včetně odpadu nebezpečného, velkoobjemového  i odpadu biologického vytvořeného obcí. Díky realizaci projektu bude vytvořena dostatečná kapacita pro sběr a likvidaci odpadů ve městě Rýmařov.

Součástí projektu „Odpadové centrum Rýmařov je rovněž druhá lokalita - sběrný dvůr na Palackého ulici. Z příjmu tohoto sběrného místa budou vyloučeny velkoobjemové odpady a příjem stavební suti. V závěrečné fázi realizace projektu bude dvůr vybaven novými sběrnými kontejnery.

Stavba  odpadového centra, jež si vyžádá částku téměř 12 miliónu korun , pokračuje podle plánu. Dne 21. ledna proběhla na místě kontrola ze strany SFŽP, nebyly shledány žádné nedostatky. Termín ukončení realizace projektu je druhá polovina  letošního roku.

celková cena: 11 691 491,- Kč
dotace ERDF/FS:  9 955 975,-  Kč
dotace SFŽP:  585 645,- Kč
vlastní podíl žadatele: 1 149 871,- Kč

 zdroj: Město Rýmařov

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů