Čtvrtek, 25. dubna 2024

Šrotovné od ČEZ může skončit už za tři týdny

Šrotovné od ČEZ může skončit už za tři týdny
"Zlikvidujte starou pračku a my vám přispějeme na novou" - akce bílé šrotovné, se kterou přišel minulý týden energetický gigant ČEZ, vyvolala větší zájem, než sama firma čekala.

Nabídka ČEZ, který ve vybraných obchodech dává za nákup energeticky úsporných spotřebičů příspěvek tisíc korun, měla původně trvat až do 15. června. Pro velký zájem však zřejmě skončí mnohem dříve. "Akce by mohla skončit už během tří týdnů," řekl v pořadu Otázky Václava Moravce ředitel pro podporu prodeje ČEZ Vladimír Vokroj.

ČEZ na akci vyčlenil sumu ve výši zhruba deseti milionů korun.

Hned v prvních dnech však této nabídky využily stovky zákazníků. Příspěvek slouží na nákup spotřebičů z řad bílé techniky v energetické kategorii A+ a vyšší. Podmínkou pro jeho vyplacení je vrácení starého spotřebiče stejného druhu či potvrzení o jeho ekologické likvidaci.

"Během prvních dnů jsme v této akci prodali zhruba tři sta kusů. Spíše než zásadní nárůst obratu v této kategorii však pozorujeme, že zákazníci místo energetické třídy B kupují A+ a vyšší," řekl HN šéf společnosti Datart Pavel Sláma.

Právě v prodejnách Datartu a Euronicsu je již od středy možné tisícikorunový příspěvek čerpat.

Kvůli akci už zahájil s firmou ČEZ šetření Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Důvodem je možné zneužití dominantního postavení na trhu.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů