Čtvrtek, 25. dubna 2024

Šedesát hasičů likvidovalo požár skládky pneumatik

Šedesát hasičů likvidovalo požár skládky pneumatik
KARVINÁ – Již popáté za několik posledních měsíců vyjeli hasiči do Karviné-Hranic k požáru skládky ojetých pneumatik ve zchátralé hale bez střechy v ulici Rudé armády. Naposledy hořelo v pondělí 27. dubna od půl třetí odpoledne. Požár byl tak rozsáhlý, že se do jeho likvidace muselo zapojit 14 jednotek hasičů z Karvinska, Frýdecko-Místecka a Ostravy.
Požár se naštěstí obešel bez zranění a vzhledem k tomu, že se jednalo o staré pneumatiky, také bez hmotné škody. „Hasiči dostali oheň pod kontrolu pomocí pěti pěnových proudů zhruba za hodinu a čtvrt, kdy pěna pokryla zhruba třímetrovou vrstvu pneumatik malých automobilových i velkých traktorových. Před šestnáctou hodinou hasiči také zpacifikovali černý dým, který místo zásahu jasně označoval. Ten naštěstí odvál příznivý vítr především směrem do průmyslové oblasti, nikoliv na věžové domy,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Velkou práci pak dalo hasičům dohašování pneumatik, při kterém jim pomáhal nakladač. Dohašování bylo ukončeno před devatenáctou hodinou.
Naposledy na skládce hořelo na konci listopadu 2008, kdy zde také zasahovalo 14 jednotek hasičů. Tehdy museli být varováni obyvatelé okolních domů před jedovatým kouřem a štiplavým zápachem, který směřoval k bytovým domům. Hasiči i tentokrát informovali o požáru Českou inspekci životního prostředí a státní podnik Povodí Odry, na místo přijel náměstek karvinského primátora.
O areál bývalého okresního stavebního podniku i zchátralý objekt se vedou majetkové spory. Případ šetří Policie ČR ve spolupráci s vyšetřovateli hasičů.

(Zdroj: HZS MSK)
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů