Čtvrtek, 25. dubna 2024

Královéhradecká radnice osvobodila děti od placení poplatku za komunální odpad

Královéhradecká radnice osvobodila děti od placení poplatku za komunální odpad

HRADEC KRÁLOVÉ - Povinnost platit poplatek za svoz komunálního odpadu zrušili pro děti královéhradečtí městští zastupitelé. Za odpad nemusí od ledna příštího roku platit všechny děti do šesti let trvale žijící na území města Hradec Králové.


"Chtěli jsme povinnost zrušit již od května, ale technicky a administrativně to není možné," řekl náměstek hradeckého primátora Boris Herman (ODS).

Zastupitelé také rozhodli o dvouměsíčním zrušení místních poplatků za zábor veřejného prostranství pro všechny, kteří na území města opravují své domy. "Každý, kdo zvnějšku opravuje svůj dům, například fasádu, okna, střechu a podobně, tím vlastně zvelebuje tvář města. Proto jsme rozhodli o tom, že za potřebný zábor chodníku či jiného veřejného prostranství nemusí dva měsíce platit," řekl Herman.

Město chce po dvou letech platnosti obou rozhodnutí vyhodnotit situaci a poté rozhodne, zda se to osvědčilo. Poté případně jich platnost potrvá, nebo skončí.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů