Pátek, 19. dubna 2024

Na Rokycansku hoří recyklovatelný odpad

Na Rokycansku hoří recyklovatelný odpad

Strašice (Rokycansko) - V areálu bývalých kasáren ve Strašicích na Rokycansku hoří odpad v areálu firmy, která se zabývá zpracováním a recyklací vyřazené bílé techniky - lednic a podobně. Podle prvních informací začala nejdříve hořet linka na zpracování vyřazených spotřebičů, požár pak zasáhl zpracovaný plastový materiál uskladněný v sile. Kromě hasičů jsou na místě i specialisté z chemické laboratoře, nezjistili žádné zvýšené koncentrace nebezpečných látek ve vzduchu, řekla dnes ČTK mluvčí hasičů Alena Marešová.

O požáru odpadu se hasiči dozvěděli kolem 10:40. Oheň zasáhl dvě sila s plastovým rozdrceným recyklovatelným materiálem. "Požár se podařilo dostat pod kontrolu, ale stále se dohašují ohniska v sypkém materiálu uskladněném v sile. Sila budeme postupně pomocí vykladače vyskladňovat a materiál dohašovat venku," uvedl na místě zásahu řídící důstojník krajských hasičů Štefan Livinka.

Příčinu požáru, který likviduje několik jednotek, hasiči zatím prošetřují. Způsobené škody budou zjišťovat ve středu.

V areálu firmy v bývalých kasárnách hořelo naposledy loni v říjnu. Velký oheň tehdy zachvátil sklad starých lednic a televizorů. Odborníci naměřili ráno vysoké koncentrace škodlivin v ovzduší, takže radnice vyzvala lidi, aby celé dopoledne nevětrali, pro děti ze základní a mateřské školy vydala dopolední zákaz vycházení.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů